Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
Vesti

Održana 63. sednica Gradskog veća

Na današnjoj sednici Gradskog veća, utvrđen je predlog Zaključka o usvajanju godišnjeg programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta na teritoriji grada Valjeva za 2022. godinu. Godišnjim programom se utvrđuje vrsta i obim radova koje treba izvršiti u periodu za koji se program donosi, dinamika izvođenja radova i ulaganja sredstava.

Doneto je Rešenje o davanju saglasnosti na statut Narodnog muzeja Valjevo, a razmatrani su i izveštaji o radu za 2021. godinu Centra za socijalni rad „Kolubara“, Centra za kulturu, Narodnog muzeja, Matične biblioteke „Ljubomir Nenadović“, Moderne galerije, Internacionalnog umetničkog studija „Radovan Trnavac Mića“, Centra za negovanje tradicionalne kulture „Abrašević“, Zavoda za zaštitu spomenika kulture, Međuopštinskog istorijskog arhiva i Ustanove za fizičku kulturu „Valis“.

Utvrđen je predlog Odluke o raspisivanju Javnog poziva za učešće privrednih subjekata u sprovođenju mera energetske sanacije porodičnih kuća i stanova putem ugradnje solarnih panela za proizvodnju električne energije za sopstvene potrebe u unapređenje termotehničkog sistema putem ugradnje kalorimetra, cirkulacionih pumpi, termostatskih ventila i delitelja toplote na teritoriji grada Valjeva u 2022. godini. Javni poziv će biti objavljen na internet stranici grada Valjeva.

Utvrđen je koeficijent za obračun i isplatu plate zamenika načelnika Gradske uprave grada Valjeva i doneto je rešenje o obrazovanju Žalbene komisije grada Valjeva.
Razmatrana su tri rešenja Komisije za utvrđivanje osnova i visine naknade štete nastale usled ujeda pasa lutalica.
Gradskog veće prihvatilo je Odluku o izboru direktnih korisnika – privrednih subjekata u sprovođenju mera energetske sanacije.

Back to top button
Close
Close
Click to listen highlighted text!