Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
Vesti

Održana 77. sednica Gradskog veća

Danas je održana 77. sednica Gradskog veća, na kojoj su prihvaćeni programi poslovanja za 2023. godinu i to JKP – a „Vidrak“, „Polet“, „Toplana“, „Vodovod“, JP za upravljanje i korišćenje regionalnog višenamenskog hidrosistema Stubo – Rovni „Kolubara“, Turističke organizacije Valjevo i REC „Eko – Tamnava“ Ub.

Takođe, prihvaćena su rešenja o davanju saglasnosti na programe korišćenja subvencija iz budžeta grada Valjeva JKP – a „Vidrak“, „Polet“, „Toplana“, „Vodovod“, REC „Eko – Tamnava“ doo Ub i JP za upravljanje i korišćenje regionalnog višenamenskog hidrosistema Stubo – Rovni „Kolubara“ za 2023. godinu.

Članovi Gradskog veća prihvatili su i godišnje programe službi JKP „Vidrak“ i to za: upravljanje komunalnim otpadom, obavljanje delatnosti zoohigijene, javnim parkiralištima, održavanje čistoće na površinama javne namene, upravljanje grobljima i sahranjivanju i program održavanja javnih zelenih površina, takođe za 2023. godinu, a data je i saglasnost na Odluku o ceni usluga zoohigijene istog preduzeća.

Prihvaćen je predlog rešenja o davanju saglasnosti na program obavljanja dimničarskih usluga za 2023. godinu JKP „Toplana“ Valjevo, kao i Odluka o određivanju cene dimničarskih usluga.

Utvrđen je predlog rešenja o davanju saglasnosti na program upravljanja i održavanja seoskih vodovoda JKP „Vodovod“ u 2023. godini.

Članovi veća su prihvatili predlog rešenja o imenovanju direktora JP za upravljanje i korišćenje regionalnog višenamenskog hidrosistema Stubo – Rovni „Kolubara“. Za direktora je imenovan Ivan Beljić, master poslovni informatičar iz Valjeva, na period od četiri godine.

Razmatran je predlog zaključka o prihvatanju Informacije o stepenu usklađenosti planiranih i realizovanih aktivnosti godišnjeg programa poslovanja javnih preduzeća, čiji je osnivač Grad Valjevo, za period od 1.1.2022. godine do 30.9.2022. godine.

Prihvaćen je predlog zaključka o načinu izmirenja neizmirenih obaveza ZU Apoteka „Valjevo“ Valjevo.

Uspon
Back to top button
Click to listen highlighted text!