Вести

OGLASIO SE LAZAR RISTOVSKI: Čačak pomogao završetak filma „Čarape kralja Petra“

Karte za film „Čarape kralja Petra“, pojedine opštine poput Čačka su kupovale unapred, pošto nije bilo dovoljno novca da se projekat okonča, izjavio je na konferenciji za novinare producent i glavni glumac filma Lazar Ristovski.

– To urađeno pošto nije bilo dovoljno novca da se projekat okonča, jer je postprodukcija užasno skupa. Iznalazili smo načine, a jedan je i taj da unapred prodajemo karte po jeftinijoj ceni, od 200 dinara. Odziv nije bio onakav kakav smo očekivali, rekao je Ristovski.

– Ovaj projekat spremam već sedam godina. Godinama nisam uspevao pronaći sponzore. Nisam nailazio na odziv, naročito od onih koji imaju para – srpskih tajkuna, niko od njih nije dao ni dinar. I zbog toga sam na kraju srećan, napomenuo je on.

Ristovski je kao „čoveka koji je najzaslužniji za film“, bez koga projekat ne bi bio završen, imenovao predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

– On je odlučio da podrži ovaj projekat na svaki način, i ja mu se zahvaljujem, rekao je Ristovski.

On je zahvalio i ministru odbrane Aleksandru Vulinu i komandantu Kopnene vojske general-potpukovniku Milosavu Simoviću zbog toga što su omogućili „užasno veliku pomoć vojske, bez čijeg učešća filma i serije ne bi bilo“.

– Produkciono je ovo sigurno najveći srpski film, ovako velikog nije bilo u produkcionom smislu. O umetničkom će suditi publika i kritika, konstatovao je on.

Film i serija „Čarape kralja Petra“ rađen je po istoimenom romanu Milovana Vitezovića, koji je i jedan od četvorice koscenarista, a reditelj je Petar Ristovski, sin producenta.

Producent je naveo da je budžet čitavog projekta 2,3 miliona evra i da je sreća da je RTS dala sredstva za seriju.

izvor: Mondo

https://infosvetionik.rs/2018/08/02/oglasio-se-lazar-ristovski-cacak-pomogao-zavrsetak-filma-carape-kralja-petra/

Uspon
Back to top button