ВестиРегион

Општина и мештани удружили снаге, мионичко село Клашнић добија воду

klasnic

Први пут од настанка села, мештани Клашнића добиће воду. У току је изградња 1,5 километара разводне мреже. Прошле године завршена је изградња 2 километра водоводне мреже, а  ускоро се очекује и почетак радова у другом делу када ће сви становници Клашнића имати чисту, пијаћу воду. Изградњу секундарне мреже финансирали су грађани, а радове изводи локално јавно комунално предузеће „Водовод Мионица“.

 radovi na izgradnji razvodne mreze u klasnicu

– У мионичким селима интезивно се ради на побољшању водоводне инфраструктуре, уз велику подршку председника и Владе Србије  Вишедеценијски проблем снабдевања водом у Клашнићу ће бити решен. Поносан сам на заједнички рад општине и њених грађана. Мештани су били ажурни, организовали су се, издвојили средства. Општина је помогла. Уредно водоснабдевање нема алтернативу и зато чинимо све да пронађемо нова изворишта, проширимо мрежу, а све у циљу да наши грађани имају услове какве заслужују. Паралелно радимо и водовод у Горњем Мушићу и Тодорин Долу – рекао је Бобан Јанковић, председник општине Мионица.

radovi u klasnicu

Јанковић је истакао и значај пројекта водоводног система Котлине-Рајковић, који се такође ради и којим ће бити решено водоснабдевање седам села у Мионици. За реконстукцију водовода Котлине – Рајковић, Министарство државне управе и локалне самоправе определило је 16,2 милиона динара, а општина учествује са 3,5 милиона динара.

Поред тога, воду су прошле године први пут добили мештани Шушеоке и Ђурђевца, где је завршено 6 километара разводне мреже.

Uspon
Back to top button