Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
Vesti

”Ormo grupa” u Lebanu otvara 300 novih radnih mesta

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas hale u okviru nekadašnje fabrike ”15. maj Eksporteks” u Lebanu, nakon čijih rekonstrukcija će turska kompanija ”Ormo grupa” otvoriti fabriku tekstilne industrije u kojoj će biti zaposleno najmanje 300 radnika.

Vučić je tom prilikom poručio da je to veliki događaj za taj grad, ali i za čitav Jablanički okrug, istakavši da je Vlada za taj projekat izdvojila najpre 15 miliona dinara, a potom i dodatnih 132 miliona dinara.

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić u obilasku hale u okviru nekadašnje fabrike „15. maj Eksporteks“ u Lebanu

On je podvukao da će pomenuta turska kompanija zaposliti 300 radnika, sa garancijom na najmanje na pet godina, i izrazio uverenje da će to biti podsticaj i za sve druge investitore da ulažu u Lebane.

Prema njegovim rečima, i lokalna samouprava će od poreza i doprinosa imati prihode za sebe, tako da će moći da uloži u infrastrukturu, puteve, vodovod i kanalizaciju.

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić u obilasku hale u okviru nekadašnje fabrike „15. maj Eksporteks“ u Lebanu

Istovremeno, Vučić je istakao da je, bez obzira na odnose između Beograda i Prištine, za trgovinu u regionu važno pitanje popravljanja putne infrastrukture.

On je podsetio na to da je više puta bilo reči o popravljanju puteva sa područjima na Kosovu i Metohiji naseljenim Srbima, kao i sa onim koja naseljavaju Albanci.

To je za nas uvek važno pitanje. Trgovina sa Prištinom je nešto što se dobro razvija, ali može i bolje. Kada imate političke probleme, dolazi do stagnacije, ali ovde to ne vidim baš na takav način, ocenio je premijer.

Prema njegovim rečima, upravo je iz tog razloga podneo predlog o stvaranju carinske unije.

Vučić je ocenio da je ona od ključnog značaja za našu trgovinu i sa Albanijom, Makedonijom, Crnom Gorom, Bosnom i Hercegovinom, odnosno od velikog značaja za čitav region.

Vlada Srbije, kako je podvukao, pod istim uslovima subvencioniše domaće i strane kompanije, u skladu za zakonima i uredbom Vlade o subvencionisanju.

On je kao primer naveo da će sutra u Čačku biti potpisan ugovor sa dve srpske kompanije o subvencionisanju, istakavši da je stimulisanje i subvencionisanje domaćih kompanija izizetno važno.

Obilasku hala u okviru nekadašnje fabrike ”15. maj Eksporteks” prisustvovali su i potpredsednik Vlade I ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić, ministar prvrede Goran Knežević i vlasnik turske kompanije “Ormo” Besim Minkara.

Uspon
Back to top button
Click to listen highlighted text!