Вести

Опремање пословних зона у 26 градова и општина

Ministarstvo privrede Vlade Republike Srbije saopštilo je da će u ovoj godini sa 364,3 miliona dinara sufinansirati radove na izgradnji i obnovi saobraćajne, komunalne, elektroenergetske, energetske i ostale infrastrukture i objekata u poslovnim zonama.

U saopštenju se navodi da će biti sufinansirani i radovi koji obezbeđuju dostupnost poslovne zone i njeno povezivanje sa okruženjem u 26 opština i gradova.

Ovih 26 projekata, koje su predložile lokalne samouprave, biće sufinansirani u okviru Programa podrške razvoju poslovne infrastrukture koji se realizuje u cilju unapređenja privrednog ambijenta za poslovanje malih i velikih preduzeća, privlačenja investicija i otvaranja novih radnih mesta.

Ministarstvo podržava projekte lokalnih samouprava u iznosima do 60 odsto od vrednosti projekta bez PDV-a, dok su gradovi i opštine u obavezi da finansiraju preostalu vrednost projekta.

Sufinansiranje je odobreno za sedam gradova (Valjevo, Vranje, Zrenjanin, Kikinda, Kruševac, Užice i Niš) i 19 opština (Ada, Apatin, Bač, Bačka Palanka, Blace, Boljevac, Vladičin Han, Vrnjačka Banja, Gornji Milanovac, Doljevac, Ivanjica, Knić, Pećinci, Preševo, Prijepolje, Prokuplje, Rača, Sjenica i Šid), od kojih je šest u grupi nerazvijenih, ističe se u saopštenju.

Uspon
Back to top button