ВестиИнформације

Oснива се Православни саветодавни центар у просторијама Духовне библиотеке у Ваљеву

[hr style=“double“]izvor:va1 foto:facebook[hr style=“double“]

Odlukom  Eparhijskog Upravnog odbora i Eparhijskog saveta Eparhije valjevske, a po blagoslovu Episkopa valjevskog  gospodina Milutina, osniva se  Pravoslavni savetodavni centar u prostorijama Duhovne biblioteke u Valjevu,  ulica Pantićeva broj 7.  Pravoslavni savetodavni centar „Sveti Justin“  je prva terapijsko-duhovna ustanova u Eparhiji valjevskoj, po uzoru na čuveni Pastirsko-duhovni centar Arhiepiskopije beogradsko-karlovačke, osnovan sa blagoslovom  blažene uspomene Patrijarha srpskog Pavla. Pravoslavni savetodavni centar je sinteza savremene medicine i pravoslavne nauke, koji objedinjeni služe  narodu radi duhovnog  zdravlja.  Ova sveta ideja rodila se u manastiru Ćelije, u srcu  Ćelijskog sestrinstva, sa velikom željom da pomognu duhovno napaćenom narodu sledujući put svog duhovnika Svetog oca Justina.

Cilj Pravoslavnog duhovnog centra „Sveti Justin“ je da sveštenici i visokoobrazovani stručnjaci iz  oblasti teologije, psihologije, psihijatrije i sociologije, sa bogatim iskustvom u svojim naučnim oblastima,  pomognu besplatno svima  koji zatraže savetodavnu pomoć, a odnosi se na: duhovno savetovanje, individualno savetovanje i terapiju, savetovanje za mlade, predbračno, bračno i porodično savetovanje, psihijatrijsku evaluaciju i psihoterapiju, prevenciju upotreba droge i alkohola i terapiju sa zavisnicima, probleme  sekti i njihove štetnosti po ljudsku dušu, psihološke probleme u starosti, edukovanje za život u novoj sredini, posttraumatski sindrom.

U slučajevima  kada zatreba dalja intervencija,  Centar će sarađivati sa medicinskim i socijalnim institucijama. Sve informacije koje se odnose na dolaske i savetovanja drže se u profesionalnoj diskreciji i sigurnosti. Zakazivanje zainteresovanih pacijenata počinje 1. i 2. juna, a zatim posle praznika  (Duhovi) od 7. do 9. juna. Zainteresovani mogu posetiti Centar tih dana od 10-19 časova u prostorijama Duhovne Biblioteke ( Pantićeva br.7). Savetovanje za najavljene pacijente zvanično počinje 12. juna.

Telefoni za informacije su 014/233-403 i 064/911-70-11, a po izuzetnoj potrebi pozvati Manastir Ćelije na broj 014/3519-715.

Uspon
Back to top button