ВестиИнформације

Пријем градоначелника за Ватерполо клуб Ваљево Горење

[responsivevoice_button voice=“Serbo-Croatian Male“ buttontext=“Slušajte članak“]

Povodom velikog uspeha Vaterpolo kluba Valjevo Gorenje u protekloj takmičarskoj sezoni, gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović je ugostio predstavnike VK Valjevo Gorenje i direktora kompanije Gorenje iz Valjeva Borisa Pavčnika.

Gradonačelnik se zahvalio igračima, trenerima i upravi kluba na dostojanstvenom predstavljanju grada Valjeva u takmičenjima u kojima su nastupali ove godine.

,,Vaterpolo je ovih godina ostvario jedan izuzetan rezultat, pre svega u samoj Prvoj ligi Srbije i plasmanom  u Superligu ovaj klub je peti u državi. Priznaćete da je to izvanredan rezultat, tim pre što vaterpolo nije bio tako popularan  kao što su bili košarka i fudbal ovde u Valjevu, ali očigledno, ove godine  to je naš sigurno najbolji sportski rezultat. Sam plasman u Superligu omogućio je Vaterpolo klubu da konkuriše i za Regionalnu ligu i ovim putem ja ih pozivam da učestvuju u Regionalnoj ligi. Grad će stati iza kluba koji nosi ime svog grada“, rekao je gradonačelnik istakavši da je u interesu Valjeva  da ugostimo klubove iz bivše Jugoslavije i na taj način afirmišemo vaterpolo.

Predsednik VK Valjevo Gorenje dr Zoran Jokić i prvi trener VK Valjevo Gorenje Jovo Serafimović su izrazili zahvalnost gradonačelniku, Gradu, generalnom sponzoru  i svim ostalim sponzorima, Upravi kluba, trenerima, igračima i novinarima.

Predsednik VK Valjevo Gorenje se osvrnuo na petogodišnju genezu postojanja kluba, istakavši da su počeli od nule i sa puno entuzijazma da formiraju klub sa mnogo posvećene pažnje prema školi i obrazovanju, školskom sportu, roditeljstvu. Zahvalio se na pomoći Omni centru, kao i ostalim privrednicima u gradu, koji su pomogli ličnim sredstvima opstanak kluba i dodao: ,,Budžetska sredstva su bila relativno mala, ali naš plasman je to zaslužio. Prošle godine Grad Valjevo i Komisija za sport su prepoznali u nama to što mi jesmo i svojim budžetskim sredstvima zaista pomogli da izdržimo Prvu A ligu, a na zadovoljstvo svih nas, Grada, kompanije Gorenje, koja je takođe prepoznala naš klub kao jedan od nekoliko klubova koji ima veliki broj mlade dece koji se bavi pre svega obrazovanjem i školskim sportom i obrazovanjem u sportu mladih”, rekao je dr Jokić i naglasio da je VK Valjevo Gorenje formirao jedan značajan trenerski potencijal, koji čine pet trenera u Valjevu koji su licencirani i koji su profesori fizičke kulture i profesionalni treneri.

Vatrepolisti va kod gradonacenika

„Zatečen sam divnom ponudom gradonačelnika da igramo Regionalnu ligu. To zaista zvuči primamljivo. Ukoliko budemo imali odgovarajuću pomoć i adekvatnu podršku Grada mi ćemo to vrlo rado prihvatiti, jer sa tih nekoliko igrača koji su sa strane u odnosu na naših jedanaest licenciranih Valjevaca bi možda morali da promenimo strukturu u istom broju, ali možda da se pozabavimo kvalitetom tih gostujućih igrača i mislim da nećemo biti autsajderi ako se toga prihvatimo“, istakao je dr Zoran Jokić.

Direktor Fabrike rashladnih aparata „Gorenje Valjevo“ je čestitao VK Valjevo Gorenje  na uspehu i izrazio zadovoljstvo što je ova kompanija generalni sponzor klubu.

,,Gorenje kao društveno odgovorno preduzeće sponzoriše ove godine pet sportskih klubova u Valjevu, pogotovo onih u kojima učestvuje što više mladih i dece i naravno klubova u kojima se dostižu ovakvi rezultati kakvi su se postigli u klubu.“

,,Zahvaljujem se gradonačelniku na današnjem prijemu. To samo govori da smo napravili veliki rezultat ove sezone, da smo prvi put u istoriji otkad postoji vaterpolo u Valjevu doveli jedan Partizan, Zvezdu, Vojvodinu i Šabac i da se nismo obrukali, jer smo s ponosom nosili ime grada. Zaslužni su svi za to. Mogu da vam kažem samo jedan podatak-  da smo posle Šapca najgledanija ekipa. Najviše smo imali publike ovde u Petnici i svi su zaslužni za to“, rekao je prvi trener Serafimović koji se posebno zahvalio sportskom direktoru VK Valjevo Gorenje Igoru Milanoviću. On je rekao da je glavni cilj i perspektiva valjevskog vaterpola  rad sa mlađim kategorijama. Serafimović smatra da u klubu ima puno talentovane dece, posebno je pohvalio generaciju  2003. godište.

[hr style=“double“]izvor:valjevo.rs foto:valjevo.rs[hr style=“double“]

Uspon
Back to top button