ВестиКултура

Основци се залажу за концерте и позоришне представе током Дечје недеље

Чланови ученичких парламената ваљевских основних школа, на састанку одржаном са чланом Градског већа и председником Организационог одбора „Дечје недеље“, Дејаном Богојевићем, предложили су да програм „Дечје недеље“ следеће године буде употпуњен концертима и позоришним представама. Осим ових, основци су изнели и низ других добрих предлога који ће бити размотрени у наредном периоду. Састанак, први у низу предвиђених, организован је у циљу успостављања дијалога између Организационог одбора „Дечје недеље“ и деце, како би програм ове традиционалне манифестације следеће године био што квалитетнији и у складу са интересовањима најмлађих. Чланови ученичких парламената овом приликом изнели су своја досадашња искуства и предложили да анкетирају вршњаке из својих школа и да на основу тога предложе програме који би били најинтересантнији.

Како је нагласио овом приликом Богојевић, састанци, на којима ће бити речи о конкретним предлозима за унапређење квалитета програма „Дечје недеље“ биће организовани током целе године. Први наредни, предвиђено је да буде организован са представницима ученичких парламената ваљевских средњих школа.

Овом приликом је оцењено да су предлози деце прави показатељи њихових интересовања, а циљ Организационог одбора је да им изађе у сусрет и следеће године организује „Дечју недељу“ у складу са њиховим смерницама.

Састанку, који је организован у Основној школи „Нада Пурић“, присуствовали су поред Богојевића још два члана Организационог одбора „Дечје недеље“ Ангелина Лукић, програмски уредник Центра за културу и мр Ана Савковић, директор Основне школе „Нада Пурић“.

Uspon
Back to top button