Вести

Osuda poziva na krvoproliće

Skandal nad skandalima. Lideri propale srpske opozicije pozivaju na državni udar zbog izmišljene priče o prodaji Kosova. Đilas, Jeremić i Obradović nemaju drugog opravdanja za to što su Kosovo i Metohiju predali u ruke Albancima, pa danas optužuju onog koji bi bar nešto da spase od onoga što su oni zločinački učinili, saopštava SNS.

Potpredsednik GO Srpske napredne stranke Milenko Jovanov tvrdi da su Dragan Đilas, Vuk Jeremić i Boško Obradović predali Kosovo i Metohiju u ruke Abancima, a da sada, u nedostatku opravdanja za to, optužuju predsednika Srbije da namerava da „proda Kosovo“.

„Sasvim je jasno da Đilas, Jeremić i Obradović nemaju drugog načina da opravdaju to što su Kosovo i Metohiju predali u ruke Albancima, pa danas optužuju onog koji bi bar nešto da spase od onoga što su oni zločinački učinili“, navodi Jovanov u saopštenju dostavljenom medijima.

On je ocenio da njihovi pozivi na „državni udar, na ubistvo, hapšenja samo govore o kakvim ljudima je reč i koliko nemaju veze ni sa realnošću, ni sa odgovornošću“.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je četvrtak, 9. avgusta da se zalaže za razgraničenje sa Albancima na Kosovu i Metohiji, jer je „teritorija za koju se ne zna ko je kako tretira i šta kome pripada uvek izvor potencijalnih sukoba“.

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je ranije danas u Kragujevcu da razgraničenje za koje se zalaže predsednik Srbije Aleksandar Vučić u vezi s pitanjem Kosova predstavlja precrtavanje granica i trajno i voljno otudjenje dela teritorije zemlje.

Lider Pokreta Dveri Boško Obradović je ocenio da bi trebalo hitno pokrenuti krivični postupak potiv Vučića jer se Ustav Srbije krši razgraničenjem sa Albancima na Kosovu i Metohiji.

Predsednik GO SNS-a Marko Đurić odgovara da danas „pola Kopaonika pripada Albancima zahvaljujući Jeremiću, Đilasu i sličnima“.

„To je bilans njihove vladavine“, poručuje Đurić u saopštenju dostavljenom medijima.

„Lažni patriota Vuk Jeremić presekao je sa svojim partijskim prijateljima Srbiju na Kopaoniku, i on i Dragan Đilas, i svi ostali iz njihove družine su ti koji su nas razgraničili sa Albancima, i to tik ispod Pančićevog vrha“, poručio je Đurić.

Dodao je: „Osim što su na ovaj način, predajući srpske teritorije sticali drugima, oni su vrlo dobro umeli da stiču i sebi, i to bi i danas da nastave da rade“.

Potpredsednik vlade Nebojša Stefanović osudio je danas poziv opozicije, predvođene Draganom Đilasom, Boškom Obradovićem i Vukom Jeremićem, na puč i krvoproliće ističući da to može samo da nanese štetu Srbiji, te poručio da građani Srbije mogu da vide razliku između ljudi koji su za umanjivanje snage naše zemlje i Aleksandra Vučića koji čini najbolje za svoj narod.

Današnji Tvit lidera Dveri Boška Obradovića u kojem je pozvao Vojsku i policiju da uhapse Vučića zbog zalaganj za razgraničenje s Albancima na KiM, za Stefanovića je školski primer poziva na puč i na krvoproliće.

Vojska i MO: Nadležni da reaguju na pozive na krvoproliće

Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije najoštrije osuđuju pozive koji im se upućuju a u kojima se od njih traži da se ponašaju suprotno zakonima, te očekuju da nadležni organi odmah preduzmu mere da se svi koji svojim izjavama pozivaju na sukobe i krvoproliće suoče sa zakonom.

U saopštenju kojim reaguju na, kako kažu, izjave neodgovornih pojedinaca, pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije poručili su građanima Srbije će čuvati zemlju i narod i da svoje misije i zadatke obavljaju isključivo u skladu sa zakonskom regulativom u svemu poštujući vojničku hijerarhiju, te da se to neće promeniti.

https://info24.rs/2018/08/12/osuda-poziva-na-krvoprolice/

Uspon
Back to top button