Вести

Otvoren konkurs za pola miliona evra za inovativna rešenja

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja raspisalo je javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava za najmanje 10 jedinica lokalnih samouprava za sprovođenje inovativnih rešenja u oblasti lokalne politike zapošljavanja.

Inovativna rešenja je potrebno da odgovaraju na prepoznate izazove na lokalnom tržištu rada i adekvatno odgovore na potrebe teže zapošljivih nezaposlenih lica i društveno osetljivih grupa, u cilju podsticanja zapošljavanja i poboljšanja njihovog položaja na tržištu rada, piše u saopštenju resornog ministarstva.

Maksimalan iznos sredstava koji se može dodeliti jedinici lokalne samouprave po ovom javnom pozivu je 55.000 evra, a minimalni iznosi 40.000 evra, u dinarskoj protivvrednosti.

Javni poziv otvoren je za sve jedinice lokalnih samouprava koje ispunjavaju zadate uslove, a rok za podnošenje prijava je 24. oktobar. Sprovodi se u okviru projekta ”Podrška Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u pilotiranju inovativnih rešenja za zapošljavanje”.

Tehničku i finansijsku podršku sprovođenju ovog projekta pruža program „Migracije za razvojˮ, koji realizuje Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ), u okviru Nemačke razvojne saradnje.

Poziv je usledio nakon što su Ministarstvo i GIZ početkom septembra potpisali finansijski sporazum, koji ima za cilj jačanje uloge jedinica lokalne samouprave u oblasti politike zapošljavanja i socijalnog preduzetništva.

foto:Foto: Unsplash.com

Uspon
Back to top button