ВестиИнформацијеПривредаРегион

Отворена савремена бензинска станица на Дивчибарама

Nakon otvaranja ski staze Crni vrh i puštanja sistema za veštačko osnežavanje, na Divčibarama je svečano otvorena i benzinska stanica. Građevinsko preduzeće „Ingrap omni“ kupilo je benzinsku stanicu, koja je rekonstruisana i opremljena najsavremenijim sistemom za automatsko točenje goriva.

foto:Z.boskovic otvaranje pumpe na Divcibarama
foto:Z.boskovic otvaranje pumpe na Divcibarama

Benzinsku stanicu svečano je otvorio gradonačelnik dr Slobodan Gvozdenović i jedan od vlasnika firme „Ingrap-omni“ Cvetin Krstić.

foto:Z.boskovic otvaranje pumpe na Divcibarama
foto:Z.boskovic otvaranje pumpe na Divcibarama

Gradonačelnik je ovom prilikom pozitivno ocenio otvaranje moderne benzinske stanice koja će raditi 24 sata. „Verujem da je ova stanica u suštini preteča svih onih modernih stvari koje će se na Divčibarama ubuduće dešavati. Imati jednu ovakvu stanicu koja 24 sata radi ne samo usluživanjem, plaćanje platnim karticama i novcem je nešto što je čini mi se revolucija za Divčibare, a poznato je da je ova gradska vlada odvojila znatna sredstva u budžetu za sledeću godinu kad su Divčibare u pitanju. Odvojili smo oko 40 miliona dinara, očekujemo da Divčibare u punom onom sjaju i kapacitetu već krajem iduće godine postanu jedno značajno turističko mesto na mapi Srbije, očekujemo da pre svega građani Valjeva i Valjevci pohrle na Divčibare koje verujem za godinu dana nećete moći da prepoznate. Imamo tržište od dva miliona ljudi koji gravitiraju ovom prostoru, tu je grad Beograd, imamo  Novi Sad i Pančevo“, rekao je gradonačelnik Gvozdenović prilikom otvaranja.

foto:Z.boskovic otvaranje pumpe na Divcibarama
foto:Z.boskovic otvaranje pumpe na Divcibarama

U nameri da proširi svoju delatnost preduzeće „Ingrap omni“ je otvorilo dve benzinske stanice u Valjevu u Suvoborskoj ulici u maju 2010.godine i u Knez Mihailovoj ulici u decembru 2012.godine. To je samouslužna automatska benzinska stanica koja je opremljena i funkcioniše kao jedna od retkih u Srbiji. Benzinska stanica će raditi 24 časa, svaki dan u nedelji samoposluživanjem, bez zaposlenih. Plaćanje, odabir i količina goriva obavljaće se preko bankomata u koji se ubacuje novac ili platna kartica. Namera investitora „Ingrap-Omni“ između ostalog je i pridruživanje akciji razvoja Divčibara i davanja ličnog doprinosa proglašenju Divčibara turističkim prostorom. Na otvaranju benzinske stanice govorili su Milena Živanović, savetnica direktora preduzeća „Ingrap-omni“ i Cvetin Krstić, jedan od vlasnika ove firme.

Uspon
Back to top button