Информације

„Otvorena vrata“ vojnih škola i ove subote

Ministarstvo odbrane Vlade Republike Srbije saopštilo je da su zainteresovani za upis u vojne škole danas posetili Vojnu akademiju, Vojnu gimnaziju i Srednju stručnu vojnu školu „1.300 kaplara”, u okviru akcije „Otvorena vrata“, koja se održava svake subote tokom februara i marta.

U saopštenju se navodi da su svi zainteresovani učenici i njihovi roditelji, od 10 do 13 časova, bili u prilici da se iz prve ruke upoznaju sa nastavnim planom i programom, smeštajnim kapacitetima, kao i uslovima konkursa i procedurama za upis.

Mladiće i devojke na Vojnoj akademiji dočekao je komandir voda u kadetskoj brigadi kapetan Miodrag Živkov, koji je odgovarao na sva pitanja u vezi sa načinom školovanja i života na Vojnoj akademiji.

Živkov je ukazao na značaj sada već tradicionalne akcije „Otvorena vrata”, objasnivši da je ona osmišljena sa ciljem da potencijalnim kandidatima omogući da na licu mesta od starešina i kadeta saznaju sve ono što ih interesuje u vezi sa školovanjem u Vojnoj akademiji.

Vojna akademija ove godine upisaće 175 kadeta, a Medicinski fakultet Vojnomedicinske akademije 17. U Vojnu gimnaziju  biće upisano 75 učenika opšteg smera i 30 učenika vazduhoplovnog smera, dok će u Srednju stručnu vojnu školu biti upisano 65 dečaka i devojčica.

Konkurs za upis u vojne škole biće otvoren 15. februara, a zainteresovani kandidati i kandidatkinje moći će da podnesu prijave do 31. marta.

Uspon
Back to top button