Вести

Otvoreno besplatno klizalište u Valjevu

Na inicijativu gradonačelnika grada Valjeva Lazara Gojkovića, juče je otvoreno besplatno klizalište na otvorenom terenu  KK “Student”.

Valjevci će moći da uživaju u zimskim čarolijama u periodu od 18 do 22 časa, a planirano je da klizalište bude otvoreno dva meseca.

“Mi smo zaista zadovoljni i srećni jer vraćamo neke stare stvari koje su dobre, naravno da ćemo ih podići na viši nivo, kažu stariji Valjevci da je nekada bilo klizalište na Studentu. Vremenski uslovi, visoke temperature za ovo doba godine  nam nisu naklonjeni, mi smo zaista krenuli na vreme i trebalo je ledenu ploču da formiramo ranije, ali led ne može da se formira kada je temperatura preko 8 stepeni. Planirano je da klizalište bude u Valjevu dva meseca, ali sve zavisi od temperatura. Ukoliko kraj februara bude snežan, mi ćemo na radost svih Valjevaca ispuniti dato obećanje. Student ima lep ambijent, lepu infrastrukturu i ima sve što je potrebno da klizalište bude upravo ovde”, rekao je direktor UFK “Valis” Željko Ostojić.

Prema rečima direktora UFK “Valis”, trenutno su u pregovorima sa reprezentacijom u umetničkom klizanju, da ukoliko vremenski uslovi dozvole, oko Božića dovedu državne prvake u umetničkom klizanju, koji bi imali svoje performanse, ali i otvoren čas klizanja, za sve one koji žele da unaprede svoje klizanje, a nakon toga, planirana je i didžej žurka.

Grad Valjevo je za klizalište izdvojio 2,7 miliona bez pdv -a.

Uspon
Back to top button