Вести

Пензионери и деца у Звечанској фарбали ускршња јаја

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin posetio je danas Centar za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj.

U ovom centru je, povodom uskršnjih praznika, organizovano međugeneracijsko druženje penzionera, članova dnevnih centara i klubova za starije, kao i dece i mladih iz ustanova socijalne zaštite.

Mladi i stariji su, kroz zajedničko druženje, iskazali i svoju veštinu i kreativnost u raznim tehnikama oslikavanja uskršnjih jaja i ukrasa.

Vulin je ovom prilikom ponovio da najstariji sugrađani nisu teret društva, kao što ni najmlađi nisu loši, već naprotiv njegov najbolji deo.

Deca koja su u sistemu socijalne zaštite su zbrinuta, čuvana, voljena, život nije bio fer prema njima, ali zato smo mi tu. Naši najstariji mogu da budu sigurni da će u godinama koje dolaze nivo njihovih prava i materijalna pomoć koju država za njih obezbeđuje biti samo veća, poručio je ministar.

Prema njegovim rečima, resorno ministarstvo je odredilo 2017. kao godinu međugeneracijske solidarnosti, a današnje druženje dece i penzionera pravi je primer toga.

Naši najstariji i naši najmlađi, kako je istakao, zajedno u isto vreme dele znanja, veštinu i što je najvažnije dele ljubav.

Vulin je rekao da u sistemu socijalne zaštite ima mesta za sve i da nijedan građanin Srbije ne sme i ne može da bude van tog sistema, kao što nijedno socijalno davanje nije i neće biti uskraćeno, niti umanjeno.

Ove godine je, kako je podsetio, za socijalna prava namenjeno više od 100 milijardi dinara, što je povećanje u odnosu na 2016. godinu, a više od polovine tog novca biće namenjeno za dečju i porodičnu zaštitu.

Politika ove vlade i svih nas zajedno biće da se socijalna prava šire, da se ne umanjuju i da obezbedimo da što veći krug korisnika može da koristi odgovarajuća prava iz socijalne zaštite, poručio je ministar.

Vulin, koji je od dece i penzionera dobio uskršnje jaje, čestitao je praznike svim hrišćanskim vernicima.

On je građanima poželeo da praznik provedu sa porodicom, sa onima koje vole, u Srbiji.

[hr style=“double“]srbija.gov.rs :foto:tanjug[hr style=“double“]

Uspon
Back to top button