Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
VestiInformacije

Petnica zove učenike da se prijave za Letnju naučnu školu

[hr style=”double”]izvor:beta.rs foto:valjevo.rs[hr style=”double”]

Istraživačka stanica “Petnica” kod Valjeva pozvala je učenike sedmih razreda da se do 15. maja prijave za Letnju naučnu školu, koja će biti održana u septembru. Kako je saopšteno, u toj ustanovi imaju tradiciju dugu 35 godina u organizovanju dvonedeljnog naučno-obrazovnog programa za učenike završnih razreda osnovnih škola.

Letnja naučna škola je višedisciplinarni program uvodjenja zainteresovanih djaka u osnovne metode nauke i istraživačkog rada. Djaci će moći da se angažuju u aktivnostima iz oblasti astronomije, elektronike, fizike, hemije, geografije, geologije, arheologije, matematike, psihologije i računarstva, a baviće se i fotografijom, te izradom svojih novina.

Tokom rada sa dve grupe osnovaca u Letnjoj naučnoj školi biće angažovan veći broj naučnih i stručnih saradnika Petnice.

U Istraživačkoj stanici ističu kako je veoma važno da učenici koji se prijave za Letnju naučnu školu “budu lično zainteresovani uz solidno znanje školskog gradiva” jer su programi te škole “visoke selektivnosti i kondenzuju neke sadržaje koji se u Petnici primenjuju i u radu sa srednjoškolcima i studentima”.

Dodaje se da Petnica raspolaže vrhunskim uslovima za smeštaj, boravak i rad djaka i studenata tokom čitave godine na oko 7.500 kvadratnih metara.

Svrstana je u sam vrh svetskih institucija za vanškolsko naučno obrazovanje mladih.

Polaznicima su dostupni kabineti sa savremenom opremom, zbirke ahreološkog materijala, stena i minerala, biljaka i životinja, te bogata biblioteka sa domaćom i stranom literaturom, više od stotinu računara i bežični internet.

Materijali za prijem polaznika Letnje naučne škole mogu se pronaći na sajtu www.petnica.rs.

Uspon
Back to top button
Click to listen highlighted text!