Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
Kultura

Phobos pobednik Mini Gitarijade u Valjevu

Nakon Novog Pazara, Kraljeva i  Vranja, sinoć je ispred Centra za kulturu i u Valjevu održana Mini Gitarijada. Program je otvorio prošlogodišnji pobednik Gitarijade u Zaječaru, bend Hadži prodane duše,  koji će nastupiti i na ovogodišnjoj Gitarijadi kao predgrupa čuvenom britanskom bendu The Cult.

U takmičarskom delu su učestvovali demo bendovi  Switch, Phobos, Bad Head iz Beograda i bend Soloiz Loznice. Žiri u sastavu Dragoš Momčilović, Branko Petrović i Dejan Cukić, koji je sa Sporim ritam bendom nastupio u revijalnom delu programa,  je odlučio da je najbolji bend Mini Gitarijade  u Valjevu Phobos iz Beograda. Cukić ove godine slavi jubilej, trideset godina solo karijere, koji će obeležiti turnejom s novim pesmama i ponekom obradom.

Saša Jović se ispred organizatora zahvalio lokalnoj samoupravi i Centru za kulturu Valjevo i dodao se za ovogodišnju Gitarijadu u Zaječaru čeka potvrda za nastup Billy Idola.

Naredna  Mini Gitarijada je  15. juna u Novom Sadu.  Ove godine nastupi će se održati u petnaest gradova u Srbiji i pet gradova u regionu.

Pravo učešća u ovom takmičenju imaju bendovi koji nemaju objavljeno komercijalno izdanje i koji pevaju na maternjem jeziku. Od valjevskih bendova ove godine će učestvovati Y.O.X.  koji će nastupiti  17.  juna u Čačku.

U finalu u Zaječaru će nastupiti domaći izvođači Bajaga i instruktori, Riblja čorba, Generacija pet i drugi, dok će od stranih bendova, pored pometutog The Cult-a,  nastupiti i legendarni škotski bend Nazareth.

preuzeto:valjevo.rs

Uspon
Back to top button
Click to listen highlighted text!