ВестиСпорт

Победа Металца у најважнијем мечу сезоне

Кошаркаши Металца победили су Олимпију у најважнијем мечу ове сезоне у АБА лиги резултатом 74:61 (14:12, 19:12, 25:16, 16:21). Металац сада има 10 победа, и опстанак у Аба друштву је готово известан, бар до Суперлиге Србије. Планове могу пореметити евентуална изненађења у преосталим мечевима главних конкурената, Сутјеске и Крке. Што се Суперлиге тиче, ту ће Металац имати тежак задатак да у друштву Црвене звезде, Партизана и Мега Лекса избори пласман међу три најбоље екипе.

Лоше је почело по Металац, повела је Олимпија са 6:0, али након тајм-аута Ђокића, Металац се враћа у меч, прави серију  и долази до вођства од 12:7. Тражили су и Словенци там-аут, успели да тренутно зауставе налет Ваљеваца, а до краја четвртине успели су да смање резултат на 14:12 за Металац.

У другој четвртини Металац успева да се „одлепи“ тројкама Кутлешића и расположеног Габрића, па се на одмор отишло резултатом 33:24, чиме је Металац наговестио да може до победе против тима из Љубљане.

Све дилеме око победника отклоњене су у трећој четвртини, распуцали су се Габрић и Мајсторовић, а око 500 гледалаца у Хали спортова на ноге је подигло закуцавање Мајсторовића карактеристично за НБА терене, на асистенцију Кутлешића.

У последњем делу меча Металац није дозволио опуштање, а Словенци ни  тада нису показали ни приближну жељу за надметањем каква је красила играче Металца. Меч је завршен резултатом  74:61, уз 19 поена Мајсторовића, 15 је постигао Габрић, а 14 Јевтовић. Код гостију најефикаснији је био Американац Робинсон са 12 поена.

У последњем, 26. колу, Металац гостује Мега Лексу у Сремској Митровици.

Uspon
Back to top button