Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
Vesti

Poboljšanje standarda penzionera trajni cilj

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević prisustvovali su danas skupu posvećenom realizaciji Pravilnika o društvenom standardu korisnika penzija Republičkog fonda PIO.

Vulin je tom prilikom istakao da se pomenutim pravilnikom obezbeđuju brojne pogodnosti u pružanju usluga najstarijim građanima, i ponovio da 1.728.000 penzionera u Srbiji ne predstavljaju teret, već su to ljudi koji su stvorili našu zemlju i na tome treba da im budemo zahvalni.

On je rekao da resorno ministarstvo kontinuirano radi na poboljšanju standarda penzionera, što potvrđuje činjenica da je po prvi put uvedena mera da se iz ukupnih prihoda Fonda PIO 0,10 odsto izdvaja za društveni standard penzionera, pri čemu ta suma u ovoj godini iznosi 394 miliona dinara.

Ministar je najavio i da će ove godine u banje otići 12.500 penzionera, što je za 1.000 više nego prošle godine.

Vulin je izrazio očekivanje da će ove godine doći do rasta penzija i plata u javnom sektoru, kao i da će u skladu sa ekonomskim rezultatima biti nastavljeno poboljšanje položaja najstarijih.

On je podsetio na to da je ova godina određena za godinu međugeneracijske solidarnosti, u kojoj će se raditi na uklanjanju jaza među generacijama, koji je veštački stvoren, ali i na povezivanju mladih i penzionera.

Tokom skupa potpisan je i Protokol o saradnji između grada Novog Sada i Udruženja penzionera grada Novog Sada.

srbija.gov.rs

Uspon
Back to top button
Click to listen highlighted text!