Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
VestiSport

Lazarević treći na Trofeju Beograda

U Beogradu je za vikend održan Trofej Beograda, međunarodni turnir u rvanju grčko-rimskim stilom za kadete, na kome su se među 150 rvača iz 8 zemalja našla i petorica rvača valjevske Mladosti.
U izuzetnoj konkurenciji jednog od najjačih turnira u ovom delu Evrope, osvojena je jedna bronzana medalja, a do nje je stigao Ilija Lazarević u kategoriji do 76 kilograma. On je najpre pobedio Slovenca Podgoreleca, a potom i Bukvića iz Partizana, da bi u polufinalu izgubio od Kragujevčanina Simovića. U meču za medalju bio je bolji od Bugarina Aleksieva.
Pored uspeha Lazarevića, osvojena su i dva peta mesta, što je odličan rezultat na ovako jakom turniru. U borbama za bronzu poraženi su Strahinja Đermanović (-85kg) i Lazar Gavrilović (-100kg), pa su se oba valjevska rvača sa skorom od dve pobede i dva poraza morali zadovoljiti petim mestima. Lazar Đurđević i Saša Nedeljković nisu uspeli da se umešaju u borbu za medalje u paklenoj konkurenciji kategorije do 69 kilograma.
Turnir u Beogradu bio je odlična provera za valjevske kadete, koji će na prvenstvu države konkurisati za najviši plasman. Rvački klub Mladost za vikend očekuje organizacija Izbornog turnira u slobodnom stilu za odlazak na Prvenstvo Evrope u uzrastu starijih pionira (do 15 godina), koji će biti održan u subotu na Studentu sa početkom od 15 časova. Biće ovo lepa prilika da se na delu vide budući veliki šampioni, a valjevsko rvanje će imati nekoliko kandidata za nastup na Evropskom prvenstvu, koje će biti održano u Beogradu krajem maja.

Uspon
Back to top button
Click to listen highlighted text!