Вести

Počela sa radom zgrada hirurgije „Dragiša Mišović“

Obnovljena zgrada hirurgije u KBC „Dragiša Mišović“, koja je pre devet godina izgorela u požaru, ponovo je otvorena za pacijente, a u njenu obnovu i opremanje uloženo je više od 14 miliona evra.

Građevinski radovi koštali su oko četiri miliona evra, dok je za nabavku opreme izdvojeno 10,35 miliona evra.

KBC „Dragiša Mišović“ je sada po prvi put dobio angio salu i magnetnu rezonancu, ima pet operacionih sala, kao i mašinu za pranje bolničkih kreveta, jedinstvenu u Srbiji, ali i u regionu.

Obnovljenu bolnicu posetili su premijerka Srbije Ana Brnabić i ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Premijerka Ana Brnabić, koja je ranije danas boravila u Ženevi na skupu o Zapadnom Balkanu, istakla je da je rekonstrukcija u KBC „Dragiša Mišović“ urađena uz pomoć Razvojne banke Saveta Evrope i da je u opremu uloženo više od 10 miliona evra, te da je lekarima i medicinskim sestrama na raspolaganju najbolja medicinska oprema u svetu. „Od 2014. do 2018. godine u rekonstrukciju i opremanje zdravstvenih ustanova u Srbiji ulozeno je 176 miliona evra, a to je četiri puta više nego u periodu od 2008. do 2012. godine“, ukazala je premijerka.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je da je za Beograd i Srbiju važno što će od danas na raspolaganju imati oko 200 bolničkih kreveta više, što je, kaže, ogroman benefit za sve pacijente. KBC „Dragiša Mišović“ je danas, kako je rekao, najbolje opremljena bolnica u Srbiji. Podsetio je da je pre devet godina zgrada hirurgije izgorela u požaru i da su zbog toga ogroman pritisak trpele ostale bolnice u Beogradu.

Direktor KBC Dragiša Mišović Radisav Šćepanović rekao je da je bolnica prve pacijente primila već juče i da je u timu koji su operisali bio i ministar zdravlja. Kako je rekao, posle mnogo godina, Beograd i Srbija dobili su ustanovu za ponos.

U obnovljenoj zgradi osim klinike za hirurgiju, nalazi se i klinika za internu medicinu.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

https://info24.rs/2018/10/03/pocela-sa-radom-zgrada-hirurgije-dragisa-misovic/

Uspon
Back to top button