ВестиИнформацијеКултураПривредаРегион

Počele pripreme za Badnje veče i Božić

Iako se Valjevci još uvek odmaraju od dočeka Nove godine, polako su počeli i sa pripremama za predstojeće Badnje veče i Božić. Na Valjevskoj Zelenoj pijaci, najveća je potražnja za ribom, ali se kupuje i suvo voće, kao i badnjaci koji su i ove godine stigli iz Okoline u naš grad.

img_20170104_081729

Na Valjevskoj Zelenoj pijaci, danas je najviše bilo badnjaka. Prodavci su se dobro pripremili i za praznike koji nam nailaze, a Valjevci su uglavnom kupovali pored badnjaka, pomorandže, jabuke, kao i suvo voće. Kažu da se cene nisu menjale i da danas nije skupa pijaca.

– Kupuje se već za Božić. Kupila sam smokve, šljive, brusnice, badanjak. Nije skupo, isto je kao što je i bilo, kaže Valjevka.

img_20170104_081715

– Kupuje se badnjak. Žito imam kod kuće, kupuju se šljive, orasi. Badnjak sam kupla za 50 dinara, kaže naša sugrađanka.

– Kupio sam badnjak, pomorandže, jabuke. Krenuo sam na vreme da kupujem za predstojeće praznike. Pijaca je danas dobra, obzirom da su još uvek praznici, objašnjava jedan Valjevac

– Doneli smo lepe venčeće, badnjake, slame. Cena ide oko 100 dinara, ove vrećice su 150 dinara, velike su do 200. Kupaca ima po malo, tek se sad budi narod, sneg je jutros pao, ali za prvi dan nije loše, kaže  prodavac iz okoline Valjeva.

Narednih dana prodavci na Zelenoj pijaci očekuju i više kupaca. Još je vreme praznika pa ih je danas i bilo nešto manje. Ponuda je dobra, a Valjevci već tradicionalno ostave dovoljno novca kako bi na pravi način se pripremili za Badnji dan i Božić.

Uspon
Back to top button