Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
VestiInformacijePrivreda

Podeljene sadnice u okviru akcije „Posadi svoj hlad“

U okviru akcije „Posadi svoj hlad“, ispred zgrade Gradske uprave Valjeva, građanima su danas besplatno podeljene sadnice belog jasena. Akciju je realizovala Gradska uprava Valjevo, a interesovanje građana je bilo veliko i sadnice su brzo podeljene.

Olga Janković, pejzažni arhitekta u Gradskoj upravi je istakla da se Gradska uprava angažovala da učestvuje u ovom konkursu, tako što su prijavom za ovu akciju na kojoj je učestvovao veliki broj opština i gradova u Republici Srbiji, dobili za sadnju 100 prolećnih sadnica.

U ovoj akciji su podeljene dvogodišnje sadnice belog jasena, sa uputstvom za sadnju. Svaka sadnica sadrži logo sponzora, kao i QR kod preko kojeg mogu da se registruju i prate dalja uputstva svi koji su danas dobili sadnice.

„Veoma smo zahvalni, pošto se borimo protiv aerozagađenja i učestvujemo u svim mogućim akcijama, kako bi pomogli našem gradu da se izbori sa tim problemom. Takođe smo učestvovali i u projektu „Pošumljavanje grada Valjeva“ gde smo dobili četiri miliona dinara od Ministarstva zaštite životne sredine i gde ćemo na jesen pošumiti grad Valjevo sa većim i kvalitetnim sadnicama“,

This image requires alt text, but the alt text is currently blank. Either add alt text or mark the image as decorative.Ona je rekla da nas već na jesen očekuje još jedna akcija, ovaj put jesenje sadnje i da očekujemo da ćemo dobiti veći broj sadnica.

Akciju „Posadi svoj hlad“ organizuje nevladina organizacija  „Zeleni razvojni centar“ iz Sremske Mitrovice i do sada su po Srbiji podelili oko 60.000 sadnica.  Kako kažu iz ove organizacije, akcija nije samo ekološka, usmerena ka borbi protiv klimatskih promena, već je i akcija koja ima zdravstvenu funkciju, jer je svako drvo jedinstveni zeleni respirator. Iz ove organizacije su poručili da drveće sadimo u gradovima, zato što tamo i živimo.

Back to top button
Close
Close
%d bloggers like this:
Click to listen highlighted text!