Вести

Подићи свест о последицама саобраћајних незгода(Video)

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da će to ministarstvo, u domenu svojih nadležnosti, nastaviti da se bori za povećanu bezbednost svih učesnika u saobraćaju.

Vulin je u Medicinskoj školi „Beograd“ prisustvovao predavanju u okviru projekta “Još uvek vozim“, koje je namenjeno učenicima završnih razreda u cilju poboljšanja bezbednosti u saobraćaju, posebno mladih koji tek stiču pravo na vozačku dozvolu.

On je podsetio na to da je, u okviru godišnjih konkursa za unapređenje položaja osoba sa invaliditetom u 2015. i 2016. godini, Ministarstvo sa približno 1,9 miliona dinara podržalo projekat „Još uvek vozim“ Udruženja paraplegičara Mačvanskog okruga.

Ovaj projekat, kako je objasnio, podrazumeva obuku mladih osoba sa invaliditetom, koje su invalidnost stekle u saobraćajnim nesrećama i korisnici su invalidskih kolica, da vrše edukaciju učenika završnih razreda srednjih škola i time doprinesu povećanju bezbednosti u saobraćaju kod mladih podizanjem svesti o posledicama saobraćajnih nezgoda.

Prema njegovim rečima, do sada je održano 200 predavanja za 11.000 učenika u 25 gradova i opština u Srbiji.

Ministarstvo je od 2014. godine do danas, kroz tri nivoa konkursnih procedura, podržalo aktivnosti udruženja osoba sa invaliditetom sa približno 950 miliona dinara, precizirao je Vulin.

Svoje iskustvo danas je sa učenicima podelio koordinator projekta Slaviša Savić, koji je ostao invalid nakon saobraćajne nesreće, istakavši pritom da Savez paraplegičara želi da mlade kroz negativne primere uči o ozbiljnosti posledica nepoštovanja saobraćajnih pravila.

prilog youtube:


Direktor Medicinske škole „Beograd“ Nada Trifković naglasila je da je ta škola ovu godinu nazvala godinom bezbednosti, zbog čega nastoji da nizom akcija i projekata ukaže učenicima na ključnu ulogu preventive i zaštite.

[hr style=“single“]minrzs.gov.rs[hr style=“single“]

 

Uspon
Back to top button