Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
VestiInformacije

Ponovo Hapšenja u Valjevu

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Valjevu uhapsili su Z.S. (1961), odgovorno lice u JP „Putevi Srbije Beograd“ zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja u vezi sa krivičnim delom nesavesno vršenje nadzora nad javnim saobraćajem. Takođe, krivična prijava u redovnom postupku podneta je protiv pravnog lica „Putevi Srbije Beograd“ i još jednog odgovornog lica u tom preduzeću zbog postojanja osnova sumnje da su počinili ista krivična dela, u vezi sa članom 35. Zakona o odgovornosti pravnih lica za krivična dela.

Sumnja se da su oni, nesavesnim vršenjem svojih dužnosti i nepreduzimanjem svih potrebnih mera za bezbedno obavljanje saobraćaja u selu Nepričava na delu priključka sa državnog puta Slovac-Lajkovac, na deo trase auto-puta deonica Ub-Lajkovac, koja je zatvorena za saobraćaj, izazvali opasnost za život ljudi i imovinu u većem obimu. Zbog toga je došlo do postavljanja saobraćajne signalizacije na nepropisan način, nestanka saobraćajnih znakova i pomeranja betonskih barijera, koje su bile postavljene da onemoguće prolaz asfaltnim putem na trasu neotvorenog auto-puta. Iz tih razloga, tokom dužeg vremenskog perioda, došlo je do neovlašćene upotrebe trase pomenuog auto-puta koja je zatvorena za saobraćaj i gde su 12. novembra ove godine, u selu Stublenica, dva lica izgubila život.

Sumnja se i da su ova lica, u nameri da preduzeću pribave korist, izbegla da izvrše nadzor i kontrolu angažovanja čuvarske službe na izgrađenoj deonici Ub-Lajkovac na trasi auto-puta na koridoru 11 koja je predata na korišćenje Javnom preduzeću „Putevi Srbije“. Na taj način su ovom preduzeću pribavili korist u iznosu od gotovo 11 miliona dinara.

Back to top button
Close
Close
%d bloggers like this:
Click to listen highlighted text!