Информације

Посета предшколаца из вртића „Пинокио“ Служби хитне помоћи

Тридесетак предшколаца из ваљевског вртића „Пинокио“, предвођени васпитачима,  посетили су Дом здравља Ваљево како би се упознали са радом Службе хитне помоћи и медицинског транспорта. Малишане је дочекала и добродошлицу им пожелела директорка др Бојана Јанковић, причајући им на пријемчив начин о здрављу и лечењу људи.

Начелник Службе хитне помоћи др Дејан Бранковић деци је показао просторије службе и опрему, а затим  заједно са колегама демонстрирао јављање на телефонски позив и полазак на хитну интервенцију. Деца су све помно пратила, била јако заинтересована, имала пуно питања, а интересантно је да многи знају позивни број Хитне помоћи – 194. Велику пажњу привукле су им црвене униформе и садржај торби које на интервенцију носе запослени у Хитној помоћи.

Медицински техничари и возачи потрудили су се да „пинокијевцима“ приближе санитете и сврху опреме у возилу. Мало су се провозали по паркингу, уз неизбежно коришћење ротације и сирене, што је изазвало велико одушевљење. А лепо осмишљену и занимљиву посету употпунили су балони, слаткиши, сокови и воће за драге госте Дома здравља.

Uspon
Back to top button