Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
Informacije

Poseta predškolaca iz vrtića „Pinokio“ Službi hitne pomoći

Tridesetak predškolaca iz valjevskog vrtića „Pinokio“, predvođeni vaspitačima,  posetili su Dom zdravlja Valjevo kako bi se upoznali sa radom Službe hitne pomoći i medicinskog transporta. Mališane je dočekala i dobrodošlicu im poželela direktorka dr Bojana Janković, pričajući im na prijemčiv način o zdravlju i lečenju ljudi.

Načelnik Službe hitne pomoći dr Dejan Branković deci je pokazao prostorije službe i opremu, a zatim  zajedno sa kolegama demonstrirao javljanje na telefonski poziv i polazak na hitnu intervenciju. Deca su sve pomno pratila, bila jako zainteresovana, imala puno pitanja, a interesantno je da mnogi znaju pozivni broj Hitne pomoći – 194. Veliku pažnju privukle su im crvene uniforme i sadržaj torbi koje na intervenciju nose zaposleni u Hitnoj pomoći.

Medicinski tehničari i vozači potrudili su se da „pinokijevcima“ približe sanitete i svrhu opreme u vozilu. Malo su se provozali po parkingu, uz neizbežno korišćenje rotacije i sirene, što je izazvalo veliko oduševljenje. A lepo osmišljenu i zanimljivu posetu upotpunili su baloni, slatkiši, sokovi i voće za drage goste Doma zdravlja.

Uspon
Back to top button
Click to listen highlighted text!