Вести

Постигнут договор са комби превозницима

Pomoćnik ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Republike Srbije Saša Stojanović potvrdio je danas da je postignut dogovor sa kombi prevoznicima, tako što im je ukazano na koji način mogu legalno da rade, uz dopunsku registraciju, a u skladu sa Zakonom o turizmu.

Stojanović je u izjavi za agenciju Tanjug naveo da je nakon poslednjeg protesta Udruženja kombi prevoznika, održan niz sastanaka u resornom ministarstvu na kojima je dogovoreno da odustanu od protesta, jer za tim apsolutno nema potrebe.

Objašnjeno im je pod kojim okolnostima mogu da obavljaju delatnost koju su svih ovih godina obavljali nelegalno, a za to nije potrebno menjati ni postojeće odredbe Zakona o prevozu tereta, kao ni Zakona o prevozu putnika. To je veoma važno, jer ta dva zakona predstavljaju najsnažniji alat za borbu protiv sive ekonomije, objasnio je on.

Prema njegovim rečima, udruženjima kombi prevoznika je ukazano na to da imaju mogućnost da iznajmljuju vozila sa ili bez vozača, bilo da se radi o rent-a-kar ili „limo“ servisu.

On je podvukao da se to može obavljati u okviru postojećih delatnosti, koja je regulisana odredbama Zakona o turizmu iz 2005. godine.

Stojanović je najavio da će i dalje biti vršena kontrola od strane inspekcijskih organa za sve vidove nelegalnog prevoza.

Uspon
Back to top button