Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
Vesti

Postignuti izuzetni rezultati u svim segmentima dogovorenih reformi

 

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa šefom Misije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) za Srbiju Džejmsom Rufom.

Šef Misije MMF-a pohvalio je izuzetne rezultate koje je Vlada Republike Srbije postigla u 2016. godini u svim segmentima dogovorenih reformi, a posebno u domenu fiskalne politike.

Premijer Vučić je iskazao zahvalnost šefu Misije i Međunarodnom monetarnom fondu na podršci i posvećenosti sprovođenju reformi u Srbiji, dok je Džejms Ruf najavio da će MMF pružiti ekspertsku podršku Savetu Vlade Srbije za rast bruto društvenog proizvoda.

Zajednički je konstatovano da bi cilj Republike Srbije trebalo da bude godišnji rast bruto društvenog proizvoda između 4 i 5 procenata, te su posebne teme sastanka, koje je pokrenuo premijer Vučić, bile mere za rast BDP-a u Srbiji u narednom periodu.

Pored navedenog, teme su bile i reforma poreske politike i unapređenje zakonodavstva u smislu smanjenja opterećenja na zarade, reforma obrazovanja, reforma stečajnog zakonodavstva, kao i tekuće stanje u postupku restrukturiranja državnih preduzeća RTB Bor, Petrohemija, Azotara, MSK, gde je konstatovan napredak u poslovanju pomenutih kompanija.

Uspon
Back to top button
Click to listen highlighted text!