Вести

ПОТПИСАН УГОВОР ИЗМЕЂУ ОПШТИНЕ, АМСС И САКСС-МИОНИЦА ДОБИЈА АУТО РЕЛИ ТАКМИЧЕЊЕ

Pedsednik mioničke opštine Boban Jaković, predsednik Auto Moto Saveza Srbije Mirko Butulija i predsednik Sportskog auto i karting saveza Srbije Staniša Lazarac su na svečanosti na Beogradskom sajmu juče potpisali ugovor o održavanju auto reli takmičenja na teritoriji opštine Mionica. Opština Mionica će tako biti domaćin auto reli takmičenja 7. i 8. jula ove godine.

Na početku smo jednog lepog i ambicioznog projekta koji će pored promocije auto moto sporta i bezbednosti saobraćaja imati i druge pozitivne efekte na našu opštinu. Auto reli takmičenje je veliki događaj koji će doprineti razvoju automobilizma, sporta i turizma u opštini Mionica. Sa druge strane, bezbednost saobraćaja je oblast na kojoj posebno treba da radimo, pre svega u cilju edukacije mladih , što nam ova saradnja sa Auto moto savezom Srbije i Sportskim auto i karting savezom Srbije u velikoj meri omogućava – rekao je prvi čovek mioničke opštine Boban Jaković i dodao da se ova trka organizuje u jeku letnje sezone, što će doprineti promociji Mionice kao turističke destinacije.

Pored toga, predsednik Janković je izrazio zadovoljstvo što je na štandu Sportskog auto i karting saveza Srbije opština Mionica na Sajmu automobila predstavila svoje turističke potencijale.

Na ovoj svečanosti koja je održana u okviru 53. Međunarodnog sajma automobila potpisani su ugovori o saradnji i sa predstavnicima drugih opština i gradova koje podržavaju auto, moto i karting sport i istovremeno daju doprinos unapređenju bezbednosti u saobraćaju. Podršku projektu dali su i ministar omladine i sporta Vlade Republike Srbije Vanja Udovičić, kao i naši proslavljeni šampioni iz sveta auto sporta Dušan Borković i Nikola Miljković.

Uspon
Back to top button