Култура

Pozivamo vas da sutra u 12 časova dodjete na izložba fotografija Miroslava Jeremića u galeriji Narodnog muzeja.

iroslav V. Jeremić ( Beograd, 1953) završio Valjevsku gimnaziju, studirao filmsku kameru na FDU Beograd. Bavi se fotografijom, filmom, pedagoškim radom.

Član ULUPUDS-a od 1997. Od 1978. do 1994. zaposlen u TV Beograd, Studio Valjevo, kao snimatelj. Od 1994. radi u Agenciji VALJEVAC kao fotograf i snimatelj. Urednik fotografije u reviji KOLUBARA.

Izlagao na preko sto izložbi fotografija, foto-kino klubova iz zemlje i inostranstva kao i na likovnim izložbama i grupnim izložbama.

Važnije izložbe: Majska izložba 1998, Salon minijature Gornji Milanovac 2001, 2005, Valjevskji umetnici u Sitttardu, Holandija.

Samostalne izložbe: Valjevo i valjevci, 1994-1996, JAZZ- to je život, 1998, Lekovito bilje valjevskih planina, 2000, Žitot žut i mirisan kao dunja, 2003.

Važniji radovi: kompletan fotografsko-propagandni materija za farmeceutsku kuću ZORKA PHARMA Šabac, od 1995. do 2005. Fotografije za monografiju DRINA u izdanju Zavoda za izdavanje udžbenika i nastavna sredstva Beograd (izdavački poduhvat na Sajmu knjiga). Fotografije za knjigu PODRINJSKO-VALJEVSKE PLANINE profesora Milorada Vasovića.

Važnije nagrade: prva nagrada za kolekciju na temu muzika u organizaciji Bugarske nacionalne fotografske akademije 2005. kao i desetak prvih nagrada na izložbama FOTO KINO SAVEZA SRBIJE.

Iz kritike: Jeremić, ustvari, bez naturalizma i fotografske psovke, otkriva golu dušu životom ranjenog čoveka. Dorečenost dokumentarnih viđenja, sam Bog zna kako, obavija sfumato poetske zanesenosti životom, bolnom lepotom pripode i sveta.

Radovan Beli Marković, književnik, predgovor za izložbu ŽIVOT ŽUT I MIRISAV KAO DUNJA.

izvor::http://www.ulupuds.rs/Umetnici/Fotografija/MiroslavJeremic.htm

Uspon
Back to top button