Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
VestiInformacije

Pozivamo vas na Internacionalni art festival koji se održava od 01-04 juna

[hr style=”double”]izvor:valjevo.rs foto:valjevo.rs[hr style=”double”]

Prvi internacionalni art fest održaće se od 1. do 4. juna u Valjevu i označiće početak Valjevskog kulturnog leta. Na ovom festivalu će učestvovati umetnici iz Valjeva i drugih gradova u Srbiji, kao i gosti iz inostranstva: Slovenije, Makedonije, Rumunije, Crne Gore i Slovačke.

Koncept Art festa je promocija valjevskih umetnika, sa posebnim osvrtom na mlade umetnike i razmenu iskustava sa umetnicima iz inostranstva, kao i predstavljanje značajnih stranih umetnika. Takođe, cilj je i povezivanje valjevskih ustanova kulture, koje će, između ostalog, predstaviti svoju izdavačku delatnost. To su Matična biblioteka, Narodni muzej, Međuopštinski istorijski arhiv, Moderna galerija i Internacionalni umetnički studio „Radovan Trnavac Mića“. U programu će učestvovati učenici Muzičke škole „Živorad Grbić“.

Književni, likovni i muzički programi će se odvijati u Centru za kulturu i u Biblioteci.

Na otvaranju, u četvrtak 1. juna u 19 časova u Centru za kulturu, biće predstavljena proza značajnih valjevskih književnika Slavena Radovanovića i Božina Janevskog.

Programski savet Prvog internacionalnog art festa čine predsednik Dejan Bogojević, član Gradskog veća zadužen za kulturu, pomoćnik gradonačelnika Miroslav Pimić, mr Milena Milisavljević, profesorka srspkog jezika i književnosti, književnik Božin Janevski i Veseljko Belušević iz Centra za kulturu.

Organizatori Art festa su Centar za kulturu, Matična biblioteka „Ljubomir Nenadović“ i Muzička škola „Živorad Grbić“, a pokrovitelj je Grad Valjevo.

Uspon
Back to top button
Click to listen highlighted text!