Вести

Председник општине Мионица Бобан Јанковић:“Све више интересаната за индустријску зону у Радобићу“

Председник општине Мионица Бобан Јанковић данас је разговарао са представницима београдске фирме „ЈОТОГО ДОО“ која се бави прерадом млека и производњом млечних производа о потенцијалним могућностима пословања у новој индустријској зони у Радобићу.

Преговори општине и инвеститора су у току. Развој привреде је у директној вези са развојем једне локалне заједнице. У великој мери смо смањили незапосленост. У 2017. години имали смо 624 незапослена лица, данас је тај број око 300. И то је показатељ да смо на правом путу. Интересантан податак је и тај да смо у 2021. години имали више досељених него одсељених становника. Радимо, преговарамо. Мионици треба јака привреда и ми се за то боримо – рекао је Јанковић.

Општина Мионица, уз помоћ Владе Републике Србије изградила је индустријску зону на 9 хектара у селу Радобић. Министарство привреде за овај пројекат издвојило је 24,1 милион динара, а локална самопурава 4,8 милиона ддинара

У сарадњи са НАЛЕД-ом Мионица је постала општина са повољним пословним окружењем, што представља један од даљих корака у развоју привреде. А немачка фирма „Ауто-кабел“ која послује у Мионици планира да у наредне две до три године удворстручи број радника и гради нови погон.

Uspon
Back to top button