Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
Vesti

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić posetio je, povodom dana škole, Zemunsku gimnaziju

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić posetio je, povodom dana škole, Zemunsku gimnaziju, osnovanu 1858. godine, a koja je posle obimne rekonstrukcije postala jedna od najmodernijih škola u Srbiji i regionu.
U Zemunskoj gimnaziji, jednoj od dve najstarije u Beogradu, koju je pohađao i Vučić, do sada je maturiralo 40.000 đaka.
Vučića su ispred škole dočekali njegova nekadašnja razredna, profesorka ruskog jezika Irina Galkina, kojoj je Vučić doneo buket cveća, ministar prosvete Branko Ružić, gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić, zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, direktor Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Marko Blagojević, sekretar za obrazovanje Slavko Gak…
„Ovo zaista izgleda fenomenalno“, rekao je Vučić, koji se u razgovoru sa domaćinima prisetio svojih školskih dana, tadašnjeg izgleda škole u kojoj je proveo četiri godine, a direktor škole mu je uručio monografiju.
U proteklih nekoliko godina država je uložila 22,7 milijardi dinara, odnosno 200 miliona evra u obnovu škola u Srbiji, istakao je Vučić nakon obilaska Zemunske gimnazije, čiji je bio nekada đak.
U obraćanju prisutnima rekao je da je u Srbiji obnovljeno 180 škola, i dodao da je samo u dve ili tri škole uloženo više nego u Zemunsku gimnaziju, a da će najskuplja biti škola u Sjenici koja košta 10 miliona evra, jer ima najviše đaka.
Back to top button
Close
Close
Click to listen highlighted text!