Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
VestiInformacije

Aleksandar Vučić primio državnog sekretara Ministarstva spoljnih poslova Savezne Republike Nemačke Markusa Ederera

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas državnog sekretara Ministarstva spoljnih poslova Savezne Republike Nemačke Markusa Ederera, sa kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima dveju zemalja, situaciji u regionu, kao i o evropskim integracijama Srbije.

Predsednik Vučić i državni sekretar Ederer su se saglasili da značajno unapređenje političkih odnosa Srbije i Nemačke prati intenzivna saradnja u svim oblastima. „Srbija želi da bude pouzdan i odgovoran partner Nemačkoj i zahvalni smo za podršku koju kancelarka Angela Merkel i drugi nemački zvaničnici pružaju Srbiji, kako na evropskom putu, tako i u vidu posvećenosti stabilizaciji prilika na Zapadnom Balkanu, posebno kroz Berlinski proces“, rekao je predsednik Vučić. On je istakao važnost koju bi infrastrukturno povezivanje imalo za regionalnu stabilnost i saradnju.

Predsednik Vučić je naglasio da će Beograd nastaviti dijalog sa Prištinom, ali i ukazao na to da druga strana nije ispunila obaveze o formiranju Zajednice srpskih opština iz prvog Briselskog sporazuma.

Državni sekretar Ederer je rekao da Nemačka podržava evropski put Srbije. On je istakao da su stavovi i potezi predsednika Vučića u skladu sa najboljom evropskom tradicijom i da ih Nemačka ohrabruje. Nemački diplomata je izrazio zahvalnost predsedniku Vučiću zbog otkrivanja spomenika podunavskim Švabama u Bačkom Jarku.

izvor: predsednik.rs

Uspon
Back to top button
Click to listen highlighted text!