Вести

Председник Вучић на самиту Процеса Брдо-Бриони

Председник Републике Србије Александар Вучић борави у Републици Северној Македонији, где је учествовао на самиту Процеса Брдо-Бриони, који је одржан у Скопљу.

Председник Вучић је, по доласку, захвалио на срдачном дочеку, истичући да ће током овог скупа са саговорницима из региона разговарати о неким од кључних принципа регионалне сарадње, одрживог развоја, климатских промена, али и политике проширења ЕУ, као стратешке тачке даљих односа унутар европског континента.
Председник Вучић на самиту Процеса Брдо-Бриони

Фото: Танјуг / Раде Прелић

 

„Једна од битнијих тема биће и наставак свеобухватних политичких, економских и социјалних реформи, које ће задржати младе људе на овим просторима, чиме ће се додатно осигурати просперитет, стабилност и напредак целе Европе“, навео је председник и истакао да Србија, као и увек, остаје доследна у искреном залагању за стварање атмосфере узајамног поверења, разумевања и поштовања, што је и показала кроз бројне иницијативе које отварају велике могућности за чврсту сарадњу земаља у региону, на добробит свих који живе на Западном Балкану.
Председник Вучић на самиту Процеса Брдо-Бриони

Фото: Танјуг / Раде Прелић

 

Председник Вучић изјавио је, након састанка лидера Процеса Брдо-Бриони у Скопљу, да су се на том скупу трудили да пронађу заједнички именитељ и разговарали о европској будућности, као и да је дан протекао у конструктивној расправи.
Председник Вучић на самиту Процеса Брдо-Бриони

Фото: Танјуг / Раде Прелић

 

„Разговарали смо о европској будућности и данашњи дан је протекао у врло коректној и конструктивној расправи. Говорили смо о односу самог региона Западног Балкана према Европској унији, као и шта је то што бисмо могли да тражимо, од различитих роуминг иницијатива према целој Европи, до успостављања зелених линија и заједничког тржишта и тема које су наведене у самој Декларацији, попут добијања чланства у ЕУ што је раније могуће или најкасније до 2030. године. Kод неких је нешто већи ентузијазам, код неких мало мањи. Разговарали смо, наравно, и о економским приликама и како и на који начин превазилазити проблеме у наредном периоду“, истакао је председник Вучић.
Uspon

Оставите одговор

Back to top button