Вести

Председник Вучић обишао реконструисани пут Рашка – Нови Пазар

Председник Републике Србије Александар Вучић обишао је реконструисани пут Рашка – Нови Пазар и том приликом истакао да је овеј пут, дужине 18 километара, веома важан за повезивање југозападне Србије са централним деловима земље и да су на њега грађани чекали 42 године.

Председник Вучић обишао реконструисани пут Рашка - Нови Пазар

Фото: Председништво Србије / Димитрије Голл

 

„Хвала вам што сте нас, после напорног посла и завршеног пута, сачекали овде у Новом Пазару. Ових 18 километара пута, на чију се реконструкцију чекало чак 42 године, веома су важни не само за локално становништво, већ и за целу земљу, јер тако спајамо југозапад са централним делом Србије. Хвала радницима на одговорном, напорном, дисциплинованом и озбиљном раду, како би овај пут био завршен пре рока. Важно је да наставите да радите и градите, а држава ће, као и досад, улагати у мале средине. Остали су нам велики, скупи и тешки инфраструктурни пројекти, а ја молим руководство Новог Пазара да изађе на терен, саслуша народ који се критиком бори за свој крај и жели да остане на својим огњиштима“, рекао је председник Вучић у обраћању. Он је додао да је држава могла да приушти себи и плати да се уради највише путева у историји, наглашавајући да је важно да „имамо велике планове, а не лако достижне, како бисмо урадили велике ствари“.
Председник Вучић обишао реконструисани пут Рашка - Нови Пазар

Фото: Председништво Србије / Димитрије Голл

 

Председик Вучић је рекао да ће видети да се уради и пут од Дуге Пољане до Новог Пазара, као и пут Тутин – Вуча.
„Људи су задовољни новим путем и квалитетом нове саобраћајнице. Видим да су банкине проширене, урађени мостови, пропусти и све друго, и то три месеца пре рока“, казао је председник и навео да су урађени готово сви путни правци у Рашкој области, од Рашке до Новог Пазара, затим до Тутина, према Рибарићу, од Дуге Пољане ка Сјеници. Он је додао да треба да се уради и стари пут од Сјенице преко Кушића до Ивањице, како би се и тај део повезао добрим путем.
Председник Вучић обишао реконструисани пут Рашка - Нови Пазар

Фото: Председништво Србије / Димитрије Голл

 

„Нама остаје да урадимо брзу саобраћајницу. То је 83,5 километра брзе саобраћајнице од Адрана преко Дракчића, Матарушке, Богутовачке Бање, до Биљановца, Брвеника и Рашке и онда до Пазара, али то ће бити најмање милијарду и по евра и биће тешко за рад“, рекао је председник, додајући да је уз пут од Пожеге до Бољара завршен важан пројекат за све људе у околини Новог Пазара и повезан тај крај са престоницом Србије.
Председник Вучић је најавио да ће и један део пута од манастира Сопоћани бити урађен, а истакао је да су тај захтев за изградњу поднели заједно и Бошњаци и Срби. Председник је навео да је потребно урадити и деоницу до Тутина, дужине око осам километара, где тренутно пролази макадамски пут.
Председник Вучић обишао реконструисани пут Рашка - Нови Пазар

Фото: Председништво Србије / Димитрије Голл

 

Ширина саобраћајног профила целокупне деонице пута Рашка – Нови Пазар након рехабилитације је 7,2 метра. На овој деоници урађено је: 10 мостова укупне дужине 248 метара, пешачке ограде на мостовима 640 метра, 70 пропуста, од тога санирано 66 постојећих, а изграђена су и четири нова пропуста.
Урађено је и 600 метара нове јавне расвете и реконструисано 1.300 метара постојеће јавне расвете, као и 1.600 метара пешачких стаза.
Радови на реконструкцији пута Рашка – Нови Пазар су завршени 25. августа, а уговорени рок је био 25. новембар ове године.
Uspon
Back to top button