Вести

Председник Вучић присуствовао Здруженој вежби Војске Србије „МАНЕВРИ 2022“

Председник Републике Србије Александар Вучић присуствовао је данас Здруженој вежби Војске Србије МАНЕВРИ 2022 и поручио да држава мора да се посвети сама себи и да производи довољно оружја, оруђа и муниције, те истакао да је Србија слободарска и слободољубива земља која испуњава само налоге својих грађана.

Председник Вучић присуствовао Здруженој вежби Војске Србије

Фото: Танјуг / Страхиња Аћимовић

 

„Данас смо овде видели, пре свега, припаднике резервног састава Војске Србије, највећим делом из Треће бригаде Војске Србије и они су врло добро урадили своје задатке. Видели сте и део нашег новог наоружања и део онога што стављамо у систем, а што није увек лако и једноставно. Посебно радимо на дроновима и наоружању дронова“, рекао је председник Вучић и додао да се Србија налази у специфичној ситуацији, због чега је био важан данашњи састанак са представницима наменске индустрије. Он је навео да ће се држава у наредном периоду бавити унапређењем војне индустрије, те да је планирано да се, поред досад уложених средстава, издвоји још много више.

Председник Вучић присуствовао Здруженој вежби Војске Србије

Фото: Танјуг / Страхиња Аћимовић

 

„Састанак је био кратак, не лак. Наставићемо састанке, до Нове године морамо да направимо комлетан попис имовине у свим фабрикама, а пре тога бавићемо се капиталом и оним што је унапређење наше војне индустрије. Доста тога смо већ променили и сада су значајно унапређене наше способности и могућности, али ја никад нисам задовољан. Неупоредива је снага Србије данас, у односу на некада, али, са друге стране, то није питање снаге, већ, пре свега, политике. Наш приоритетни задатак је да сачувамо мир и дајемо све од себе да тако и буде“, објаснио је председник Вучић.
Uspon
Back to top button