Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
Vesti

Predsednik Vučić prisustvovao Združenoj vežbi Vojske Srbije “MANEVRI 2022”

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas Združenoj vežbi Vojske Srbije MANEVRI 2022 i poručio da država mora da se posveti sama sebi i da proizvodi dovoljno oružja, oruđa i municije, te istakao da je Srbija slobodarska i slobodoljubiva zemlja koja ispunjava samo naloge svojih građana.

Predsednik Vučić prisustvovao Združenoj vežbi Vojske Srbije

Foto: Tanjug / Strahinja Aćimović

 

„Danas smo ovde videli, pre svega, pripadnike rezervnog sastava Vojske Srbije, najvećim delom iz Treće brigade Vojske Srbije i oni su vrlo dobro uradili svoje zadatke. Videli ste i deo našeg novog naoružanja i deo onoga što stavljamo u sistem, a što nije uvek lako i jednostavno. Posebno radimo na dronovima i naoružanju dronova“, rekao je predsednik Vučić i dodao da se Srbija nalazi u specifičnoj situaciji, zbog čega je bio važan današnji sastanak sa predstavnicima namenske industrije. On je naveo da će se država u narednom periodu baviti unapređenjem vojne industrije, te da je planirano da se, pored dosad uloženih sredstava, izdvoji još mnogo više.

Predsednik Vučić prisustvovao Združenoj vežbi Vojske Srbije

Foto: Tanjug / Strahinja Aćimović

 

“Sastanak je bio kratak, ne lak. Nastavićemo sastanke, do Nove godine moramo da napravimo komletan popis imovine u svim fabrikama, a pre toga bavićemo se kapitalom i onim što je unapređenje naše vojne industrije. Dosta toga smo već promenili i sada su značajno unapređene naše sposobnosti i mogućnosti, ali ja nikad nisam zadovoljan. Neuporediva je snaga Srbije danas, u odnosu na nekada, ali, sa druge strane, to nije pitanje snage, već, pre svega, politike. Naš prioritetni zadatak je da sačuvamo mir i dajemo sve od sebe da tako i bude”, objasnio je predsednik Vučić.
Uspon
Back to top button
Click to listen highlighted text!