Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
VestiInformacije

Predsednik Vučić sastao se sa Predsednikom državne Dume

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsednikom Državne Dume Federalne skupštine Ruske Federacije Vjačeslavom Volodinom sa kojim je razgovarao o odnosima dveju zemalja, srpskog Parlamenta i ruske Državne Dume.

Predsednik Vučić je istakao da je Srbija ponosna na odnose dveju zemalja, koji su najbolji u savremenoj istoriji.

„Mi gajimo iskrene odnose prema Ruskoj Federaciji i ponosimo se našim prijateljstvom. Srbija je mala zemlja, ali je umela da sačuva svoju nezavisnost. Hvala Ruskoj Federaciji što nije na nas vršila pritiske i što nije podržala prijem takozvanog Kosova u UNESKO“, istakao je predsednik Vučić.

Predsednik Državne Dume Vjačeslav Volodin zahvalio je predsedniku Vučiću na svemu što radi na jačanju odnosa Srbije i Rusije. On je naglasio da dva parlamenta ostvaruju uspešnu saradnju na bilateralnom planu, o čemu svedoči drugo zasedanje Komisije za saradnju između Narodne skupštine Republike Srbije i Državne Dume Ruske Federacije.

Dvojica zvaničnika razgovarali su o saradnji na ekonomskom planu i nastupu na trećem tržištu u namenskoj industriji, kao i o izgradnji infrastrukture.

„Republika Srbija će raditi na jačanju privredne saradnje sa Rusijom, kako bismo iskoristili pogodnosti koje pruža Sporazum o slobodnoj trgovini“, istakao je predsednik Vučić. On je predsednika ruske Državne Dume informisao o toku ekonomskih reformi i stvaranju poslovne klime u Srbiji i naglasio da su ruske investicije u Srbiji dobrodošle.

Predsednik Vučić je zahvalio na dobrom aranžmanu u vidu nabavke vojne opreme koja je Republici Srbiji omogućila dugo očekivanu modernizaciju. „U oblasti odbrane obezbeđen je kontinuitet i novi kvalitet saradnje što se u značajnoj meri odražava na vojno-tehničku i vojno-vojnu saradnju”, zaključio je predsednik Vučić.

izvor: predsednik.rs

Uspon
Back to top button
Click to listen highlighted text!