ВестиСпорт

Преко 1200 учесника у финалу Сеоских олимпијских игара у Ваљеву

У финалу велике спортске републичке манифестације Сеоске олимпијске игре, у Ваљеву се окупило преко 1200 такмичара из Ниша, Алексинца, Сокобање, Шапца, Владимираца, Лепосавића, Сврљига, Аранђеловца, Горњег Милановца, Ћуприје, Врњачке Бање, Кладова, Коцељеве, Смедеревске Паланке, Јагодине, Барајева, Ћуприје, Осечине, Тополе, Ражња, Жагубице и Ваљева. Они се такмиче у укупно 25 спортских дисциплина, од тога 15 за мушкарце и 10 за жене. Фудбал, вишебој, скок у даљ из места, баскет, пикадо, надвлачење конопца, рвање, одбојка, шах, стони тенис, само су неке од бројних атрактивних дисциплина које су заступљене. Такмичења су организована на пет локација у Граду-на теренима „Студента“, Прве основне школе, у Хали спортова, на стадиону на Петом пуку и на стрелишту у Збратимљеним градовима.

Foto: Zeljko Boskovic

„Србија је данас у Ваљеву. Желим вам успешно такмичење и нека буде по оној старој олимпијској девизи „Важно је учествовати, а не и победити“, јер олимпијске игре су нешто, што има посебно значење почевши од старе Грчке. За време олимпијаде тада су беснели ратови. Желимо да у овој земљи престану сви ратови, ратови који се воде пре свега између нас. Желимо да нашу земљу уредимо и пројектујемо тако да овде живе срећни људи “, рекао је градоначелник Ваљева др Слободан Гвозденовић прогласивши манифестацију отвореном.

Foto: Zeljko Boskovic
Foto: Zeljko Boskovic

Председник Савеза за рекреативни спорт Републике Србије проф. др Предраг Гавриловић рекао је овом приликом да се град Ваљево показао као добар домаћин и да би идеју рекреативног спорта требало промовисати и убудуће. „ Драго ми је да смо након 43 године дошли у Ваљево и надамо се да ћемо се чешће дружити у Граду који је на један импресиван начин организовао ову манифестацију. Све што је потребно домаћини су обезбедили и осим такмичења имамо и лепо дружење“, рекао је Гавриловић.

Foto: Zeljko Boskovic
Foto: Zeljko Boskovic

 

Милан Гајић, председник Организационог одбора манифестације и одборник у Скупштини града Ваљева поздрављајући све такмичаре и госте, захвалио се свима који су учествовали у организацији, нагласивши том приликом да су волонтери града Ваљева у великој мери помогли да ова значајна манифестација буде организована на високом нивоу. „У име Организационог одбора и града Ваљева желим вам срећан и успешан спортски дан и нека најбољи победи“, рекао је Гајић на отварању манифестације.

seoske9
Foto: Zeljko Boskovic

Сеоске олимпијске игре имају дугу традицију. Ово такмичење се одржава још од 1974. године, са превасходним циљем да се популацији у сеоским срединама пружи прилика да се организовано баве спортским дисциплинама. Ове године, кроз квалификациона такмичења Сеоских олимпијских игара у селима Републике Србије, прошло је више десетина хиљада учесника. Данас су се надметали најбољи међу њима из 22 локалне самоуправе Републике Србије.

Uspon
Back to top button