ВестиПолитика

Премијер Вучић у Медицинској школи: „ До краја године обићи ћу још хиљаду школа и домова здравља“

Неколико стотина грађана дочекало је срдачно премијера Александра Вучића пред зградом Медицинске школе. Влада Србије финансираће поправку крова и таванског простора, као и свих прозора и лошег осветљења.  Данас је  договорено да се накнадно реновирају и тоалети. Уговор о томе потписали су градоначелник Станко Терзић и представник фирме „Компресор инг“, извођача радова.

Премијер Вучић, потом се обратио грађанима у школском дворишту. „Идем по Србији чисте савести и чистог образа, јер знам да чинимо велику ствар за нашу земљу. После година и деценија пропадања  решили смо да обновимо школе, амбуланте, домове здравља, болнице“, казао је премијер.

Он се захвалио директору Медицинске школе, Александру Маравићу, што се стара да школа буде чиста, као и градоначелнику Терзићу што је потписао уговор о обнови школе. Од извођача радова је затражио да посао уради како треба.

Премијер је казао да је да ће Влада Србије наставити на послу подизања животног стандарда грађана, што значи боља примања, али и боље  путеве,  школе и болнице. Грађани коначно хоће да побољшање прилика виде и да могу да их осете. Председник Владе је навео да је у последњих месец  дана обишао 25 школа и домова здравља у Србији.

„Мој план је да до краја године обиђем више од 1 000 школа, домова здравља и болница. То треба да буде нека врста ренесансе Србије, да млади људи остану у својим селима и у мањим местима, да не иду сви у Београд.

Нама је у овом подухвату потребна ваша  подршка, потребна нам је подршка позитивних људи.  Као што смо заједно у невољама, морамо бити заједно и  када радимо за будућност“, поручио је премијер.

Он се потом непосредно обратио грађанима који су носили десетак транспарената којима се тражи заштита манастира Грачаница.

„Вама да кажем, урадићу све што треба да се Грачаница заштити, наредићу да се потапање манастира заустави, само ако ми зелено светло за то да патријарх српски господин Иринеј. Само је потребно да патријарх по том питању да потврдан одговор и Влада ће предузети неопходне кораке, али бојим се да умногоме нисте у праву“.

Председник Владе се потом захвалио грађанима на дочеку, ђацима на осмесима и на томе што се радују обнови школе.

Фото: С. Бошковић
Фото: С. Бошковић

Премијер Вучић са новинарима: „Ја сам председник Владе и Терзићу и Ивици Дачићу!“

Новинари су тражили од премијера могућност  да му поставе питања, након што је  званично завршена  посета Медицинској школи, а пре премијеровог одласка у Коцељеву. Премијер је издвојио време за новинаре.

Портал Kolubarske.rs:  „Колико је Влада Србије уложила у Ваљево, попут онога што је уложила у Јагодину или Врање?

Премијер Вучић: „Много смо уложили у Крушик, који је био у нестајању. Сада је све само не у нестајању.  Мислим да смо пуно уложили у инфраструктуру, у бране, насипе, куће, у школе.  Ја ћу поново доћи у Крушик, у Наменску индустрију. И тада ћу говорити о улагању у индустрију.

Исти портал: Колико је радних места отворено?

Премијер је одговорио: „ Немојте да ме држите за реч, али неколико стотина сигурно. Ми треба да развијамо предузетништво, треба да развијамо пословни дух. Не  треба ми да звонимо на било чија врата и да молимо, хајте дођите инвестирајте код нас.“

Радио Патак: Зашто нисте четири године били у Ваљеву? Сада сте дошли у изборну кампању.

Одговор: Уопште нисам дошао у изборну кампању. Нећу ни да дођем у изборну кампању у Ваљево. Ја сам као премијер обишао за ове две и по године више места у Србији, него сви премијери заједно од 1945. године.

Е, сад што нисам до сада долазио у Ваљево, па ваљда сам ишао негде другде.  Опет ћу доћи за 10 дана и то премијерским послом, а не у кампању. Ниједну реч данас нисам рекао о политици, нити ме то занима. Али, ако ви тражите нешто негативно, нећете ништа моћи да пронађете. Да вам поновим, за 69 година сви премијери Србије нису обишли места колико ја за две и по године. Мислим да и то нешто говори о посвећености раду“

Vamedia.info: Нисте четири године били у Ваљеву. Цитираћу: У Ваљеву се ништа не ради. Да ли сте у међувремену информисани, да ли су вам јавили, шта смо ми све овде урадили?

Премијер:“ Да ли ви то озбиљно? Ја треба да одговарам на чапраз диване?  Ко вам је то рекао?“

Исти портал: То је отприлике информација из СНС.  Преформулисаћу: Да ли сте у међувремену информисани шта смо урадили у Ваљеву?

Премијер: „Највећим делом  за те радове смо ми дали новац. Највећим делом ми смо дали новац за бране, насипе, за куће.  Крушик ми радимо.  То не ради нико други. Ако ме то питате.  Наравно да сам информисан.  Никакав проблем ту не видим, као што сам захвалан за све што уради локална самоуправа.  Само што не разумем шта је смисао ових питања.

Исти портал: Градски функционери кажу да су обилазили министарства и да ништа нису добили.

Премијер: Шта су требали да добију?

Портал: Па, рецимо, финансирање пута М-4.

Премијер: Кога ви представљате?

Одговор: Портал Vamedia.info.

Премијер: „То је ово социјалистичко. И шта кажу ваљевски социјалисти?“

Портал: Кажу да су куцали на врата Владе, безуспешно.“

Премијер: „Да ли вам је помогао Ивица Дачић, када је био премијер?“

Портал: То ћу питати Ивицу Дачића, када дође.

Премијер: „Питаћете Ивицу! Ништа ви њега нећете питати. То вам ја кажем. Шта вам је урадио Ивица Дачић, када је био премијер?“ Влада Србије је урадила све што је могла. Ја не желим да улазим у те ваше интерне, безвезне ствари. Поштедите ме тога.  Ја ниједну ружну реч нисам хтео да кажем  о Терзићу данас. Аплаудирао сам данас овде, иако су неки сматрали да не треба то да радим. Хтео сам да покажем разлику. Јер ја сам председник Владе и Терзићу и Ивици Дачићу. Нигде у Србији не желим да ме увлаче у локалне размирице.  И Ивицу Дачића ћу  да подучим како убудуће више пажње да посвети Ваљеву.

Портал Kolubarske.rs: Године 2012. говорили сте да ћете се борити против тајкуна. То говорите и сада. Значи ли то да је борба била неуспешна, да можда тајкуна није ни било или да и сада владају Србијом?

Премијер: Увек ћу се борити против тајкуна. Они више не владају Србијом. Тајкуни су владали Србијом у претходном периоду и то је свима јасно. Судске пресуде су почеле да се доносе. Можда то није довољно брзо, али пресуде се ипак доносе. Не заборавите да су неки раније говорили како су против тајкуна, а договарали су се са њима. Владали су заједно са Мишковићем, са Богићевићем, са некима из Агро банке. Увек ћемо се разрачунавати са тајкунима. У претходне две и по године тајкуни нису управљали Србијом и никада то више у будућности неће чинити.  Поносан сам што свој посао поштено обављам. Ниједан од тајкуна или криминалаца не може да захтева од мене да спроводим његове интересе, а не интересе државе и народа. Мени њихов новац није потребан, нити новац од било кога другог, и зато између осталог мислим да је Србија на добром путу“.

Фото: С. Бошковић
Фото: С. Бошковић
Uspon

5 Komrntara

  1. Koliko ovi pomenuti portali zasipaju mrznjom i neistinom gradjane valjeva pa to nije humano! Sva sreca pa su ljudi razumni i dosta im je vise ove lopovske vlasti koja je valjevo dovela na jedno od poslednjih mesta u srbiji po zivotnom standardu. Na predstojecim izborima sve ce se to ispraviti a onda u nove pobede!

  2. Sve sto se radi mora da ima odobrenje Ministarstva i Vlade, kao i budzetske kase, kojom upravlja Premijer. Tako pise u Ustavu R. Srbije. Pa samim tim sve sto je radjeno po Valjevu i selima, i popravke od poplava, mora da ima odobrenje od Vlade R. Srbije i Premijera.

  3. Kod Premijera je državna kasa. On odlučuje o svemu. Pa samim tim svi radovi, po selima, asflatiranje, novi mostovi , popravke od poplava , sve je to moralo da prodje odobrenje kod Republičke kase, tj. Premijera. Tako da nije tačno da nisu data sredstva, što novinari pričaju. Neka pročitaju Ustav R. Srbije, nije to loše.

  4. Au kakva pitanja -amaterska.
    Hvala na poseti i nek ih bude sto vise.

  5. Odlično im je odgovorio ! Pa da li ovo znači da Poćutin portal vamedia.info počinje miniranje prethodne koalicije na republičkom nivou ? Mislim, ako on nije uspeo da nešto završi, radi se o njegovoj nedovoljnoj sposobnosti da to i završi.. Pa jel ima i poslanika Đorđa Milićevića , koji je ujedno i portparol SPS i šef odborničke grupe? I Ivicu Dačića ? Pa da li on to nas zavitlava ?
    Ili nije čuo da su za novce sada potrebni i projekti , ne može bez toga …

Back to top button