ВестиИнформације

Prezentacija sistema E-skupština za lokalne samouprave Kolubarskog okruga

U Osečini na sastanku Kolubarskog okruga, lokalnim samoupravama predstavljen sistem Elektronske pripreme i dostave materijala za skupštine, veća i radna tela.

Načelnik okruga Goran Milivojević je naglasio da je elektronska dostava i komunikacija budoćnost kojoj teži vlada još od kada je na njenom čelu bio sadašnji predsednik Aleksandar Vučić. Sastanak je otvorio Dr. Ivan Bošnjak državni sekretar u ministarstvu lokalne samouprvave Republike Srbije. Sistem je postavljen u saradnji Skupštine grada Čačka i programerse firme iz istog grada. Prezentaciju su održali Nebojša Miletić vlasnik firme Studio No.1 i Igor Trifunović, predsednik skupštine grada Čačka.

Predesnik skupštine izneo iskustva grada Čačka i naglasio cilj ovog sistema koji je prepoznalo i podržalo ministarstvo lokalne samouprave. “ Ovim sistemom koji smo razvili prvenstveno smo smanjili troškove koje smo do sada imali za štampanje i dostavu materijala. Analitikom smo utvrdili da je ušteda na nivou tri opštine i grada Čačka u Moravičkom za mandat od 4 godine preko 20.000.000,00 dinara što je, mora se priznati ogromna ušteda – naglasio je Trifunović.

Dr. Ivan Bošnjak je dodao da se na ovaj način putem jednog ovakvog sistema ostvaruje bolja efikasnost i transparentnost u radu lokalnih parlamenata i preporučio svim lokalnim samoupravama da je uvedu. Sistem predstavlja pripremu za još efikasnije i naprednije sisteme koje će lokalne samouprave morati da uvedu.

Uspon
Back to top button