Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
Vesti

Prijem za najuspešnije poljoprivrednike

Prijem za najuspešnije poljoprivrednike iz valjevskog kraja, koji su na ovogodišnjem Novosadskom sajmu osvojili nagrade, organizovan je danas u Gradskoj upravi Valjevo. Predsednik Komisije za poljoprivredu i selo  Dragomir Vitorović je čestitao odgajivačima, čije su kolekcije ovaca nagrađene sa pet zlatnih, srebrnih i bronzanih medalja. Preduzeće „Agrorazvoj“ je nagrađeno sa specijalnom nagradom za očuvanje tradicije i direktoru ovog preduzeća Dragutinu Kuzmanoviću su svi čestitali na dobrom radu u proteklom periodu.

„Vi ste ponos valjevskog kraja. Uspesi u ovčarstvu su dokaz da se u Valjevu ulaže u poljoprivredu. Poslednje tri, četiri godine budžet za poljoprirvedu je narastao sa 8 na 90 miliona dinara. Cilj nam je da se dostigne milion evra iz budžeta Grada za poljoprivredu“, rekao je predsednik Komisije za poljoprivredu i selo Dragomir Vitorović

 

Prijemu najboljih poljoprivednika su prisustvovali prof. dr Cvijan Mekić sa Poljoprivrednog fakulteta, koji je bio predsednik žirija za ocenjivanje grla na Novosadskom sajmu. U ime Srpske akademije inovacionih nauka, dobitnicima je čestitao predsednik dr Marko Todorović, kao i prof. dr Miroljub Ivanović, u svojstvu predsednika Upravnog odbora ove akademije, ali i kao odbornik u Skupštini grada Valjeva.

Pomoćnik gradonačelnika Miloš Milutinović je prisustvovao prijemu, a zamenik predsednika Skupštine Viktor Mićić je rekao da je Grad Valjevo prepoznao potencijal koji ima valjevska poljoprivreda, a da se zahvaljujući uspešnom radu „Agrorazvoja“ sprovodi ova politika. Šef Odborničke grupe Srpske napredne stranke u gradskoj Skupštini Radoica Rstić i odbornik Nebojša Tadić su čestitali poljoprivrednicima postignuti uspeh. Oni su istakli da su ulaganja u poljoprivredu sve veća i da je zadatak odbornika, ali i jedan od stubova aktuelne politike, podrška poljoprivredi. Naglasili su da će se i u buduće nastaviti sa povećanjem izdvajanja za poljoprivredu, jer su opravdana i u potpunosti realizovana sva sredstva koja su u nju uložena. Svi su se složili da hrana strateški proizvod i da naročito u vremenima koja dolaze, treba ulagati u proizvodnju hrane.

Prijemu poljoprivrednika su prisustvovali prof. dr Ognjen Maćej, dr Biljana Pavlović, direktorka JP „Polet“, inženjer Steva Marinković, kao i predstavnici preduzeća „Agrorazvoj“ Goran Marjanović i Aleksnadar Drinčević, kao i dr Radosav Vujić iz Poljoprivredne savetodavne i stručne službe „Valjevo“.

Ove godine na Sajamu poljoprivrede u Novom Sadu učestvovala su najkvalitetnija grla oplemenjene pramenke sjeničkog soja, ukupno 50 grla od šest odgajivača.

Aleksandar Stanarević – Valjevska Kamenica, velika zlatna medalja za izložbenu kolekciju ovaca sjeničke rase, zlatna medalja za ovna sjeničke rase
Nebojša Birčanin – Suvodanje
Obrad Kostadinović – Ravnje, bronzana medalja za izložbenu kolekciju ovaca sjeničke rase
Dragutin Jevtić – Lukavac, zlatna medalja za izložbenu kolekciju ovaca sjeničke rase
Dobrivoje Marjanović – Lukavac, srebrna medalja za kolekciju ovaca sjeničke rase, Zoran Petrović – Zlatarić, Nebojša Birčanin – Suvodanje

Back to top button
Close
Close
%d bloggers like this:
Click to listen highlighted text!