Вести

Priređen ispred Skupštine grada veličanstven doček za šampione Evrope u vaterpolu

Veličanstven doček ispred Skupštine grada za vaterpoliste Srbije, koji su u Barseloni osvojili 4. uzastopnu titulu prvaka Evrope. Više hiljada građana pozdravilo je večeras
vaterpoliste Srbije na tradicionalnom šampionskom dočeku na balkonu Skupštine Beograda. U Starom dvoru priređen je i svečani prijem.

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić, predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević, zamenik gradonačlnika Goran Vesić i pomoćnici gradonačelnika Aleksandar Marković i Andreja Mladenović priredili su večeras svečani prijem u Starom dvoru za vaterpoliste koji su u Barseloni postali prvaci Evrope. Prijemu je prisustvovao i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

Gradonačelnik je zahvalio sportistima što, kako je naveo, „unose radost u naše domove i što nas činite ponosnim“.

– Hvala vam što ste sjajni uzori mladim ljudima u Srbiji. Zbog vas smo svi ispunjeni onim pravim dobrim nacionalnim ponosom koji sve nas motiviše da Srbiju volimo još više i da za nju uradimo sve sto je u našoj moći. Uživajte, ovo je vaše veče, Beograd i Srbija  vam večeras kažu: četvorostruko Hvala šampioni – poručio je Radojičić.

Nakon prijema sportisti su, sa šampionskog balkona, pozdravili okupljene građane.

Selektor Dejan Savić je izašao pred oduševljene navijače, u svom stilu se poklonio i rekao: „Hvala vam svima, divni ste“.

Ovacije su doživeli i svi drugi igrači, a u ime ekipe zahvalio se kapiten Filip Filipović.

„Pre svega želim da se zahvalim svim momcima i stručnom štabu koji su zaslužni za ovaj trijumf. Hvala vam svima što ste došli  i obećavam da ćemo dati sve od sebe da se vidimo još koji put“, poručio je najbolji igrač turnira u Barseloni.

Vaterpolisti Srbije su u finalu poisle peteraca savladali Španiju 12:10 i osvojili četvrtu uzastopnu titulu.

Mlada srpska teniserrka Olga Danilović, uprkos pozivu, nije došla na doček ispred Skupštine Beograda, uz objašnjenje da za nju ima vremena i da je uspeh vaterpolista daleko značajniji.

Danilovićeva je u Moskvi postala prva teniserka rođena u 21. veku koja je osvojila WTA titulu.

https://info24.rs/2018/07/30/prireden-ispred-skupstine-grada-velicanstven-docek-za-sampione-evrope-u-vaterpolu/

Uspon
Back to top button