Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
VestiPolitika

Pritvor Đ. T. zbog pretnji Vučiću, priznao dela

Viši sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana Novosađaninu Ð. T. osumnjičenom da je putem Tvitera pretio smrću predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i najavljivao otmicu člana njegove porodice.

Đ. T je tokom saslušanja u tužilaštvu priznao da je izvršio dva krivična dela ugrožavanje sigurnosti koja mu se stavljaju na teret, tvrdeći da je to učinio pod uticajem medikamenata.

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu doneo je rešenje kojim je okrivljenom odredio pritvor zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, precizirala je za Tanjug portparol suda Bojana Stanković.

Na ovo rešenje ima pravo žalbe krivičnom vanpretresnom veću suda u roku od tri dana.

Postupak protiv Đ. T. vodi Tužilastvo za visokotehnološki kriminal jer je delo izvršeno putem drušvenih mreža.

Mediji su juče preneli da su pretnje upućene sa profila @AgentStrani, a da je korisnik koji stoji iza njega Đ. T.

On je na saslušanju pred tužiocem u svojoj odbrani naveo da je „svestan da je napravio glupost“ i iskazao je žaljenje zbog toga, navodeći da je tvitove pisao pod uticajem lekova koje je pio po savetu lekara zbog depresije.

„Vučiću Aleksandre, u meni ne živi strah od tebe, čega sam siguran da si svestan; Otići ću jedan korak dalje kroz najavu da će narednih dana nestati neko tebi (porodično i kriminalno) veoma blizak. Moja jedinica ne pravi greške“, napisano je na tom Tviter nalogu.

„Vučiću Aleksandre, tvoj strah od mene (nas @TheMošadIL) je naravno opravdan. Svakoga sekunda dok lično ne stanem pred tebe, živi u strahu – kako si sudio biće ti suđeno. Moja reč stoji“, piše u drugom tvitu.

Autor je uputio pretnje putem tvitova i ministru Nebojši Stefanoviću i novinaru „Pinka“ Damiru Hajdanoviću.

Uhapšen je u utorak, 4. decembra.

https://info24.rs/2018/12/06/pritvor-d-t-zbog-pretnji-vucicu-priznao-dela/

Oznake
Prikaži više
Back to top button
Close
Close
Click to listen highlighted text!