Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
VestiHronika

Pritvor do 30 dana za sedam osoba, osumnjičeni za nameštanje javnih nabavki

Načelniku Gradske uprave za lokalni razvoj, privredu, urbanizam i komunalne poslove Valjeva Aleksandru Vujić Subotiću (34), određen je pritvor do 30 dana, osumnjičenom za primanje i davanje mita, zloupotrebu službenog položaja, zloupotrebe u vezi sa javnom nabavkom i falsifikovanje službene isprave. Uhapšen je u utorak, nešto pre ponoći, u trenutku dok je, saznajemo nezvanično, primao mito kao naknadu za fiktivno sproveden postupak javne nabavke.

Pritvor do 30 dana određen je i A. Đ. (34) službeniku Gradske uprave za lokalni razvoj, privredu, urbanizam i komunalne poslove, R. Đ. (43), iz samostalne zanatske trgovinske radnje “Fiskal” u Valjevu, B. S. (38), odgovornom licu radnje za popravku metalnih proizvoda, M. P. (46), iz preduzeća “Japi kom” iz Novog Sada, M. V. (50), iz firme “PSC Vuković” Šabac, i A. P. (35) iz Građevinskog preduzeća “VA gradnja 2007” iz Valjeva. Od osmoro uhapšenih, na slobodi je jedino T. I. (28), pripravnica u Gradskoj upravi, za koju tužilaštvo nije tražilo određivanje pritvora.

Osumnjičeni se terete da su tokom ove godine u više navrata u postupku javnih nabavki, čiji je naručilac Gradska uprava Valjevo, dogovarali tendere za nabavku vozila, auto-sedišta za decu, servisiranje i nabavku fotokopir aparata i štampača i kancelarijskog materijala.

izvor:novosti.rs

Uspon
Back to top button
Click to listen highlighted text!