ВестиХроника

Pritvor do 30 dana za sedam osoba, osumnjičeni za nameštanje javnih nabavki

Načelniku Gradske uprave za lokalni razvoj, privredu, urbanizam i komunalne poslove Valjeva Aleksandru Vujić Subotiću (34), određen je pritvor do 30 dana, osumnjičenom za primanje i davanje mita, zloupotrebu službenog položaja, zloupotrebe u vezi sa javnom nabavkom i falsifikovanje službene isprave. Uhapšen je u utorak, nešto pre ponoći, u trenutku dok je, saznajemo nezvanično, primao mito kao naknadu za fiktivno sproveden postupak javne nabavke.

Pritvor do 30 dana određen je i A. Đ. (34) službeniku Gradske uprave za lokalni razvoj, privredu, urbanizam i komunalne poslove, R. Đ. (43), iz samostalne zanatske trgovinske radnje “Fiskal” u Valjevu, B. S. (38), odgovornom licu radnje za popravku metalnih proizvoda, M. P. (46), iz preduzeća “Japi kom” iz Novog Sada, M. V. (50), iz firme “PSC Vuković” Šabac, i A. P. (35) iz Građevinskog preduzeća “VA gradnja 2007” iz Valjeva. Od osmoro uhapšenih, na slobodi je jedino T. I. (28), pripravnica u Gradskoj upravi, za koju tužilaštvo nije tražilo određivanje pritvora.

Osumnjičeni se terete da su tokom ove godine u više navrata u postupku javnih nabavki, čiji je naručilac Gradska uprava Valjevo, dogovarali tendere za nabavku vozila, auto-sedišta za decu, servisiranje i nabavku fotokopir aparata i štampača i kancelarijskog materijala.

izvor:novosti.rs

Uspon
Back to top button