Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
Vesti

PROJEKAT „ZAJEDNO ZA DECU ČAČKA“

Predstavnici Predškolske ustanove „Moje detinjstvo“ su na današnjoj konferenciji za novinare podestili na ciljeve i rezultate projekta „Zajedno za decu Čačka“, koji se realizuje do avgusta. Najavljene su i dve tribine, u martu i aprilu, u okviru kojih bi šira lokalna zajednica trebalo da se upozna sa značajem uključivanja dece iz osetljivih grupa u vaspitno – obrazovni sistem.


Realizacijom projekta „Zajedno za decu Čačka“ promoviše se razumevanje, poštovanje i prihvatanje različitosti kod dece predškolskog i školskog uzrasta, a posebno prema osetljivim kategorijama.
Tribine su usmerene široj zajednici da se upozna kako na pravilan način uključiti decu iz osetljivih kategorija u vaspitno obrazovni sistem, istakla je direktorka PU „Moje detinjstvo“.
Za uspešnu realizaciju ovog projekta, neophodni su stručnjaci koji na najbolji način mogu pomoći deci sa smetnjama u razvoju, zato predškolska ustanova sarađuje sa Centrom za psihološku i defektološku pomoć „Raskršće“. Marijana Đukić, logoped smatra da je potrebno objasniti kako se prepoznaju razvojni poremećaji kod dece i na koji način im je najbolje pružiti podršku.
Zahvaljujući projektu, zaposleni će imati priliku za edukaciju kako povećati dostupnost kvalitetnih programa svoj deci i na koji način uticati na sveobuhvatni razvoj uz uvažavanje različitosti.

https://infosvetionik.rs/2019/03/19/projekat-zajedno-za-decu-cacka/

Back to top button
Close
Close
%d bloggers like this:
Click to listen highlighted text!