Вести

PROJEKAT „ZAJEDNO ZA DECU ČAČKA“

Predstavnici Predškolske ustanove „Moje detinjstvo“ su na današnjoj konferenciji za novinare podestili na ciljeve i rezultate projekta „Zajedno za decu Čačka“, koji se realizuje do avgusta. Najavljene su i dve tribine, u martu i aprilu, u okviru kojih bi šira lokalna zajednica trebalo da se upozna sa značajem uključivanja dece iz osetljivih grupa u vaspitno – obrazovni sistem.


Realizacijom projekta „Zajedno za decu Čačka“ promoviše se razumevanje, poštovanje i prihvatanje različitosti kod dece predškolskog i školskog uzrasta, a posebno prema osetljivim kategorijama.
Tribine su usmerene široj zajednici da se upozna kako na pravilan način uključiti decu iz osetljivih kategorija u vaspitno obrazovni sistem, istakla je direktorka PU „Moje detinjstvo“.
Za uspešnu realizaciju ovog projekta, neophodni su stručnjaci koji na najbolji način mogu pomoći deci sa smetnjama u razvoju, zato predškolska ustanova sarađuje sa Centrom za psihološku i defektološku pomoć „Raskršće“. Marijana Đukić, logoped smatra da je potrebno objasniti kako se prepoznaju razvojni poremećaji kod dece i na koji način im je najbolje pružiti podršku.
Zahvaljujući projektu, zaposleni će imati priliku za edukaciju kako povećati dostupnost kvalitetnih programa svoj deci i na koji način uticati na sveobuhvatni razvoj uz uvažavanje različitosti.

https://infosvetionik.rs/2019/03/19/projekat-zajedno-za-decu-cacka/

Prikaži više
Back to top button
Close
Close