ВестиКултура

Promotivni koncert Tria “MiSS” u Modernoj galeriji

Trio “MiSS” održaće svoj promotivni koncert u ponedeljak, 10. aprila, s početkom u 20 časova u Modernoj Galeriji. Punu deceniju, vrlo angažovane u kulturnom životu Valjeva, u okviru gudačkog kvarteta “MiSS”, Tria “AMOROSO” i kamernog gudačkog orkestra “FENIKS”, violinistkinje mr Suzana Radovanović Perić i mr Snežana Stevanović i pijanistkinja Milica Prodanović, po prvi put u Valjevu izvode celovečernji koncert posvećen programu za dve violine i klavir.Sa preko 200 održanih koncerata u najprestižnijim salama zemlje, među kojima izdvajamo Dvoranu Kolarčevog Narodnog Univerziteta, galeriju SANU i Kulturni centar Beograda, muzičku umetnost svog grada prezentovale su i na koncertnim gostovanjima u Sloveniji i Nemačkoj. Dobitnice su mnogobrojnih nagrada u svojoj dosadašnjoj karijeri, među kojima izdvajamo kao najznačajniju Nagradu Grada Valjeva.

Kroz zvuk dve violine i klavira, trio MiSS će valjevskoj publici predstaviti koncept nestandardnog kamernog sastava, sve popularnijeg na svetskim koncertnim podijumima, ali u interpretaciji po kojoj su ove umetnice vrlo prepoznatljive publici, a definisane prijemčivim programom, temperamentnim izvođenjem i vrlo angažovanom komunikacijom sa publikom.

Na repertoaru koncerta u Modernoj Galeriji naći će se dela Mocarta, Šuberta, Bramsa, Ofenbaha, Vajta, Dvoržaka i Šostakoviča.

[hr style=“double“]izvor:valjevskaposla.info[hr style=“double“]

Uspon
Back to top button