ВестиПолитикаРегион

Проширење ЕУ важно за стабилност западног Балкана

[hr style=“double“]izvor:srbija.gov.rs foto:tanjug[hr style=“double“]

Prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da je ideja Evropske unije živa i da je to ključno za smirivanje tenzija u regionu zapadnog Balkana.

Dačić je, gostujući na Televiziji „Pink“, istakao da se Srbija neće mešati u makedonsko pitanje, ali da je zainteresovana za stabilnost Makedonije, budući da je to važno za stabilnost čitavog regiona.

On je, na pitanje da li je ugrožena bezbednost Srbije, s obzirom na to da se stalno čuju izjave o takozvanoj Velikoj Albaniji koja uključuje Preševsku dolinu, pa i Niš, poručio da je Srbija bezbedna.
Zvanični Beograd želi nastavak dijaloga sa privremenim institucijama vlasti u Prištini, naveo je prvi potpredsednik Vlade, uz ocenu da je sramotno to što je taj dijalog prekinut zbog Ramuša Haradinaja.

Dačić je, komentarišući odluku francuskog suda u Kolmaru o oslobađanju Ramuša Haradinaja, rekao da bi to isto bilo kao da masovnog ubicu ne izručite zbog neprijatnosti prilikom suđenja.

Ovde je pokazano veliko nepoštovanje prema srpskim žrtvama. One imaju pravo na pravdu, kao što se Srbija odnosi prema drugim žrtvama drugih naroda, podvukao je on.

Uspon
Back to top button