ВестиИнформацијеКултура

Радионице са основцима посвећене превенцији депресије

[hr style=“double“]va1.rs[hr style=“double“]

Nastavljajući obeležavanje Svetskog dana zdravlja, Dom zdravlja Valjevo sa partnerskim ustanovama organizuje vršnjačku edukaciju radi prevencije depresije među mladima. Radionice su namenjene učenicima sedmog razreda gradskih osnovnih škola i biće održane sledeće nedelje, od ponedeljka do petka, u Edukativnom centru. U timu za rad sa učenicima biće psiholog, pedijatar, patronažna sestra, profesori zdravstvene nege Medicinske škole, predstavnici Zavoda za javno zdravlje i Crvenog krsta. U radionicama će aktivno učestvovati učenici trećeg razreda Medicinske škole, kao podrška i motivacija mlađim drugarima.

Ove godine Svetski dan zdravlja posvećen je depresiji i obeležava se pod sloganom „Depresija – hajde da razgovaramo”. Svetska zdravstvena organizacija u kampanji posebnu pažnju posvećuje onima koje depresija najčešće pogađa, a među njima su i adolescenti i mlade osobe. Razgovarajući o depresiji sa članovima porodice, prijateljima, zdravstvenim radnicima, u školama, na radnom mestu, socijalnim ustanovama, u medijima – može se smanjiti stigma vezana za depresiju.

Nadajući se da ste zainteresovani za ovu aktivnost, pozivamo vas da je zabeležite u ponedeljak u 10 sati, u Edukativnom centru Doma zdravlja. Tada će biti održana radionica u kojoj će učestvovati oko 30 učenika Druge i Treće osnovne škole i 15 učenika Medicinske škole. U utorak se radi sa sedmacima Četvrte i Šeste, u sredu Pete i Sedme, dok će u petak u radionici učestvovati učenici Prve osnovne škole.

Uspon
Back to top button