Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
Vesti

Radojičić: „Tiršova 2“ biće novi koncept lečenja dece

Počinje studija izvodljivosti za „Tiršovu 2“, posle koje će se znati kako će bolnica izgledati, koliko će spratova imati, kako će raditi i koje usluge pružati, rekao je gradonačelnik Zoran Radojičić za RTS. „Tiršova 2“ nije samo zgrada, želimo da bude novi koncept lečenja dece, poručio je Radojičić.

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je da će danas biti održan prvi stručni sastanak o studiji izvodljivosti za izgradnju nove bolnice „Tiršova 2“ i da se početak radova očekuje na proleće 2020. godine

Gostujući u Dnevniku RTS, Radojičić, koji je pre izbora za gradonačelnika bio direktor „Tiršove“, rekao je da je plan da bolnica ima 30.000 kvadrata i da bude izgrađena na hektaru, u Deligradskoj ulici u blizini Ginekološke klinike, a istovremeno je istakao da „Tiršova 2“ – nije samo zgrada.

„Želimo da to bude novi koncept lečenja dece. Da deca provode manje vremena u bolnici, da svi budu fokusirani prema pacijentu, prema porodici. Da što manje ljudi poželi da ide u inostranstvo da se leči. A sa druge strane, da sva deca bez obzira kojim grupama pripadaju, bez obzira da li imaju mogućnosti da idu u privatne klinike ili na neku drugu stranu, da žele da se leče u Tiršovoj“, rekao je Radojičić.

„Tiršova 2“ će, ističe, obezbediti bolje, nove uslove za decu, onakve kako zaslužuju, po svetskim i evropskim standardima, a sa druge strane, ti novi uslovi će omogućiti lekarima, sestrama i ljudima koji se bave lečenjem dece da u boljim uslovima, na bolji način, rade svoj posao.

Izrazio je i nadu da će u novoj klinici biti novih specijalnosti i još više lekara i sestara.

Gradonačelnik se osvrnuo na još jedan infrastrukturni projekat u Beogradu – na gondolu od Kalemegdana do Ušća.

„Već od ponedeljka će grupa stručnjaka procenjivati te ponude, da li su po zakonu, da li zadovoljavaju i, nadam se, izabraće najbolju. Tako da očekujemo da do kraja godine imamo izvođača koji će u toku sledeće godine da završi taj posao“, rekao je Radoijičić.

Kada govorimo o „Tiršovoj 2“, naveo je, „vidimo da se društveno odgovorno ponašamo prema deci, prema socijalnom aspektu, a na ovaj način (o gondoli) razmišljamo i o privredi tj. o turizmu, koji je značajna delatnost Beograda i Srbije.

Kažže i da očekuje povećan priliv turista upravo ovim projektom i sličnim.  „U prethodnoj godini smo imali 80.000 turista, zarada je bila, na direktan ili indirektan način, oko 800 miliona evra. Ove godine očekujemo čak milijardu“, zaključio je Radojičić.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

https://info24.rs/2018/12/03/radojicic-tirsova-2-bice-novi-koncept-lecenja-dece/

Oznake
Back to top button
Close
Close
Click to listen highlighted text!